Dragoş Bucur, despre referendumul pentru familia tradiţională: „Trebuie să-mi spun părerea, măcar din respect pentru prietenii mei gay“ FOTO

Dragoş Bucur, despre referendumul pentru familia tradiţională: „Trebuie să-mi spun părerea, măcar din respect pentru prietenii mei gay“ FOTO

Dragoş Bucur şi Dana Nălbaru sunt căsătoriţi din 2005 şi au împreună trei copii

Dragoş Bucur, fostul prezentator al emisiunii „Visuri la cheie“ de la Pro TV, şi-a exprimat opinia cu privire la referendumul pentru familia tradiţională într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul Dragoş Bucur, în vârstă de 40 de ani, şi-a exprimat părerea în legătură cu referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale, „din respect pentru prietenii mei gay“, după cum a mărturisit fostul prezentator Pro TV. 

Astfel, Dragoş Bucur se alătură vedetelor care s-au poziţionat împotriva referendumului, programat în zilele de 6 şi 7 octombrie, fiind de părere că „familia tradiţională se bazează pe dragoste şi respect“. 

„Trebuie să îmi spun părerea despre referendumul acesta, măcar din respect pentru prietenii mei gay. Familia tradiţională, în viziunea mea, se bazează pe dragoste şi respect, fie între un bărbat şi o femeie, fie între doi bărbaţi, fie între două femei. Asta e părerea mea despre acest referendum cu o întrebare ieşită parcă din SF-urile mele“, a scris Dragoş Bucur. 

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da“ sau „nu“ este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie. Costul total al organizării referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei, adică aproximativ 35 de milioane de euro.

Dragoş Bucur a renunţat la emisiunea de succes „Visuri la cheie“, pe care a prezentat-o vreme de patru sezoane la Pro TV, pentru a se muta provizoriu în Olanda, alături de soţia sa, Dana Nălbaru (41 de ani) şi cei trei copii ai lor, după ce actorul a primit un rol important şi a început filmările în capitala Olandei. 

Cei doi, care sunt căsătoriţi din 2005, îi au alături şi pe cei trei copii – doi biologici, Sofia (11 ani) şi Kadri (2 ani), şi o fetiţă în vârstă de 5 ani, India Roxana, pe care au adoptat-o în vara anului trecut.

Vedetele care s-au poziţionat împotriva referendumului pe tema familiei tradiţionale 
 
De asemenea, mai multe vedete din showbizul românesc şi-au exprimat opiniile cu privire la referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale, majoritatea fiind de părere că este unul inutil, care promovează ura, homofobia şi este menit să „dezbine şi mai mult o naţiune deja dezbinată“. 
 
Printre acestea se numără cântăreţul Florin Ristei, actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă şi jurnalista Melania Medeleanu, care au făcut paralele între adevăratele probleme ale românilor şi subiectul central al discuţiilor, referendumul. În plus, vedetele îndeamnă la boicotarea referendumului, prin neprezentare la vot.
 
De asemenea, Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei“, s-a poziţionat contra referendumului pentru familia tradiţională „cu riscul de a-şi diminua considerabil numărul telespectatorilor“.
 
 
 
Melania Medeleanu e de părere că cetăţenii prezenţi la referendum nu vor hotărî ca două persoane de acelaşi sex să nu se poată căsători, ci „vor alege să ne întoarcem în peştera fricii, locul în care oamenii sunt cel mai uşor de dezbinat şi de manipulat“. 
 
Fondatoarea MagiCamp subliniază, prin comparaţie, care sunt adevăratele probleme ale României:„Avem în sfârşit medicamente pentru copiii bolnavi de cancer. Avem în sfârşit autostrăzi şi şcoli la standarde europene. Nu mai e nevoie decât să redefinim în Constituţie familia. Ne costă aproximativ 20 de milioane de euro. «Se merită». 

 

citeste totul despre: