Claudia Schiffer, pregătită să predea ştafeta tinerei generaţii: „Nu trebuie să fii frumoasă întreaga viaţă“. Cum arată modelul la 49 de ani FOTO

Claudia Schiffer, pregătită să predea ştafeta tinerei generaţii: „Nu trebuie să fii frumoasă întreaga viaţă“. Cum arată modelul la 49 de ani FOTO

Claudia Schiffer a acordat un interviu despre cariera sa în modelling FOTO Guliver/Getty Images

Modelul german Claudia Schiffer, în vârstă de 49 de ani, a vorbit într-un interviu despre cariera sa de 30 de ani, despre intimidările din industrie şi a explicat de ce îmbrăţişează procesul de îmbătrânire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Claudia Schiffer a acordat un nou interviu revistei Elle, pe coperta căreia apare în ediţia din luna mai purtând un body animal print şi pantofi cu toc şi este aşezată pe un scaun.
 
Modelul şi-a comparat statutul de „supermodel original“ cu a fi o „stea rock“ şi a dezvăluit că agenţii de securitate au fost angajaţi pentru a-i păzi lenjeria intimă la înălţimea faimei ei, scrie Daily Mail
 
Schiffer, care arată mai tânără ca niciodată pe coperta revistei, a recunoscut că, în timp ce este măgulită de „complimentele minunate“ pe care le-a primit de-a lungul anilor fiind în atenţia publicului, este gata să accepte că asta se va schimba cu timpul.
 
„Nu trebuie să ţi se spună că eşti frumoasă întreaga viaţă!“, a spus ea.
 
Claudia Schiffer, pe coperta revistei Elle FOTO Daily Mail 
 
Claudia a devenit cunoscută la începutul anilor ‘90 după ce a fost observată într-un club de noapte din Düsseldorf. Lăsându-şi aspiraţiile de a deveni avocat, modelul german a devenit rapid un nume cunoscut, apărând în campanii importante pentru brand-uri ca Chanel, Guess şi Balmain.
 
„Nu puteţi ajunge la maşina dvs. decât dacă un traseu a fost creat pentru dvs. Oamenii ar tăia găuri în corturile de modă şi ar încerca să ne facă poze, mi se spunea. Am avut securitate la fiecare prezentare de modă. Când eram pe podium ar fi putut să îmi dispară lenjeria intimă“, a povestit Claudia.
 
În primele etape ale carierei sale, Claudia a refuzat oportunitate de a apărea în videoclipul „Freedom“, al lui George Michael, din anii ’90,  alături de Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington şi Tatjana Patitz - o decizie pe care acum o consideră „proastă“. 
 
„Am lucrat cu o mulţime de brand-uri de înaltă calitate la acel moment şi m-am gândit că asta nu se potrivea cu strategia. A fost o prostie să refuz“, a recunoscut ea.

Claudia Schiffer vrea să predea ştafeta tinerei generaţii 

După aproape trei decenii, modelul a insistat că este pregătită să predea ştafeta tinerei generaţii şi că semnelele îmbătrânirii au ajuns să se vadă la ea: „Am primit multe complimente minunate la timpul meu. Dar apoi treci la următoarea etapă şi mergi mai departe. Nu trebuie să fii frumos toată viaţa ta. Este o amintire drăguţă, dar atunci începe următoarea generaţie şi o predai. Pentru mine, este un lucru firesc să fac asta, să predau, să nu fiu invidioasă sau gelos. De fapt, nu pot să mă gândesc la ceva mai rău acum decât dacă ai spune «Există o pastilă magică şi te va face să arăţi din nou 2O»“.  

 

Claudia Schiffer, despre bullying-ul în industria modei

Vedeta „Love Actually“ a atins şi subiectul despre marii oameni din modă care abuzează de putere şi modelele devin victimele bullying-ului: „Am văzut-o şi nu este plăcut. Nu vorbesc despre termeni sexuali, ci doar despre intimidare şi exercitarea puterii de care nu ai nevoie. Sau să ceri lucruri de care nu ai nevoie. Am văzut asta mult şi mi-am promis că nu vreau să lucrez din nou cu acei oameni. Şi nu am făcut-o. Uneori, ei nu sunt oameni grozavi, dar, în acelaşi timp, fotografiile sunt cu adevărat grozave, iar alteori faci compromisuri. Şi asta este viaţa“.
 
Deoarece Claudia deţine recordul pentru modelul cu cele mai multe coperţi de reviste, a fost o surpriză ca ea să se descrie ca fiind „timidă“, adăugând: „Îmi amintesc o zi stând lângă (regizorul de film – n.r.) Luc Besson într-un zbor de primă clasă. Mi-au plăcut toate filmele sale, dar tot ce credeam a fost: nu! Timiditatea mea a intrat în funcţiune şi m-am gândit că dacă mă prefac că dorm tot timpul, nu trebuie să-i vorbesc“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: