Universitatea „A.I.Cuza” Iaşi acuză lipsa de transparenţă după ce a ieşit din QS Ranking, topul universităţilor mondiale

Universitatea „A.I.Cuza” Iaşi acuză lipsa de transparenţă după ce a ieşit din QS Ranking, topul universităţilor mondiale

FOTO: infoiasi.ro

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi nu mai figurează acum în clasamentul internaţional al universităţilor Quacqarelli-Symonds. „QS Ranking nu are o politică transparentă”, iar competitivitatea este „relativă”, spun reprezentanţii universităţii din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi nu mai apare în topul 1000 World University Rankings QS. Instituţia de învăţământ superior din ţară a intrat în acest clasament prima dată în anul 2011. Reprezentanţi Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” au declarat că cei care fac topul nu sunt transparenţi în ceea ce priveşte informarea universităţilor privind punctajele obţinute. Aceştia au mai spus că nu pot explica de ce instituţia de învăţământ superior  nu mai face parte din acest clasament, întrucât lor nu le-au fost comunicate punctajele obţinute.
 
„QS Ranking colectează singur o parte importantă din datele pe baza cărora realizează clasamentul. Până în prezent, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi nu a primit de la QS Ranking informaţii cu privire la punctajele obţinute, deşi a făcut o cerere în acest sens imediat după publicarea rezultatelor”, au transmis reprezentanţii UAIC.
 
Aceştia au continuat explicând că „QS Ranking nu are o politică transparentă prin care să informeze universităţile privind punctajele obţinute, dacă ele nu sunt în top 1000. De aceea, nu putem face afirmaţii speculative privind motivele ieşirii din clasament”.
 
Rezultatele UAIC au fost superioare pe toate dimensiunile performanţei instituţionale, susţin reprezentanţii UAIC. Însă, problema ar fi că în cazul acestor clasamente este vorba despre „competitivitate relativă”.
 
Reprezentanţii UAIC mai precizează că nu doar universitatea din Iaşi nu apare în clasament anul acesta. Este vorba despre Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.
 
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi este condusă de Tudorel Toader din 15 aprilie 2016. În perioada mandatului său de ministru al Justiţiei, universitatea a fost administrată de Mihaela Onofrei, ca ordonator de credite. 
 
Primele universităţi din clasament sunt anul acesta MIT, Stanford şi Harvard.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările