Noul coronavirus în România. Universitatea de Medicină din Bucureşi îşi suspendă cursurile. La UMF Iaşi studiile se vor desfăşura online

Noul coronavirus în România. Universitatea de Medicină din Bucureşi îşi suspendă cursurile. La UMF Iaşi studiile se vor desfăşura online

Universitatea de Medicină „Carol Davila” îşi suspendă cursurile din cauza COVID-19 FOTO Mediafax

Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti a decis, duminică, suspendarea cursurilor, practicii şi examenelor, până în 31 martie, pentru a reduce infectarea cu noul coronavirus pe teritorul ţării. O decizie asemănătoare a luat-o şi UMF „Grigore T. Popa” Din Iaşi, acolo unde instituţia a stabilit ca până la finalul lunii studiile să se desfăşoare online.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a anunţat că a luat măsuri pentru a limita riscul de infecţie cu coronavirus. Una dintre ele prevede ca din 11 martie şi până la sfârşitul lunii cursurile să se desfăşoare online, pe platforma de e-learning.

„În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale.
Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning”, a transmis UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi.
 
De altfel, instituţia a luat mai multe măsuri:
 
  • Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit.
  • Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz (Case-Based Learning şi Problem-Based Learning), în spaţiile de învăţământ ale Universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020 şi postat pe site-ul www.umfiasi.ro.
  • Sesiunea pentru examenele credit se va desfăşura conform programării stabilite.
  • Serviciile administrative vor lua măsurile care se impun pentru funcţionalizarea tuturor spaţiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice şi pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice.
  • Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic şi mobilităţile studenteşti de tip outcoming şi incoming se suspendă.
  • Orice nouă decizie privind activitatea didactică viitoare va fi postată pe site-ul universităţii (www.umfiasi.ro), pe newsletter (link:news.umfiasi.ro) şi pe pagina oficială de facebook a Universităţii (https://www.facebook.com/UMFGrigoreTPopaIasi/), pe care vă rugăm să le consultaţi frecvent. Conducerea UMF Iaşi invită la tratarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus.

UMF „Carol Davila” îşi suspendă cursurile, examenele şi practica

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, întrunit, duminică, în regim de urgenţă, a anunţat suspendarea cursurilor şi lucrărilor practice, precum şi a examenelor pentru toţi studenţii,  începând cu data de 09.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, potrivit unui anunţ pe site-ul universităţii.
 
Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
 
În România au fost confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus. 
 
Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus.
 
Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, precum şi vizitele aparţinătorilor.
 
Arafat a reluat recomandarea ca cetăţenii români să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt în aceste zone să nu vină în România. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: