Simulare Evaluarea Naţională 2021. Ce subiecte au picat la proba de Limba şi literatura română DOCUMENT

Simulare Evaluarea Naţională 2021. Ce subiecte au picat la proba de Limba şi literatura română DOCUMENT

Aproape 125.000 de elevi au fost prezenţi la simularea probei de Limba română de la Evaluarea Naţională

La simularea organizată astăzi la examenul de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale au fost prezenţi aproape 125.000 de elevi de clasa a VIII-a. Trei au fost eliminaţi din examene pentru că au copiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 29 - 31 martie 2021, Ministerul Educaţiei organizează împreună cu inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ, simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a. 
 
Potrivit acestui calendar, luni, 29 martie 2021, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul acestei simulări - proba de Limba şi literatura română.
 
Potrivit datelor preliminare transmise de inspectoratele şcolare, au fost prezenţi 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susţină proba).
 
Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori.
 
Au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă trei elevi (doi elevi din judeţul Călăraşi, respectiv 1 elev din judeţul Timiş).
 
Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în judeţul Neamţ (96,5%). 
 
Subiectele
 

Subiectele la Limba şi literatura română pentru simularea Evaluării Naţionale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Aceasta este prima generaţie care studiază după o programă nouă, cu examen nou. Este vorba de prima generaţie care a intrat la şcoală în clasa pregătitoare.

 

 
 
 
 
 
 
 
Sursă foto: Observatorulph
 
 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările