Rezultate BAC 2019. Ce pot face elevii care nu au luat note de trecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate BAC 2019. Emoţiile a peste 136.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a, care au suţinut Bacalaureatul în sesiunea de vară s-au risipit astăzi, după anunţarea notelor.

Rezultate BAC 2019. Edu.ro a publicat notele la examene, iar mai multe detalii aflaţi de - AICI

Rezultate BAC 2019. Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale precum şi cele scrise, să ia cel puţin nota 5 la fiecare şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

Lucrările vor fi corectate pe baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei.

Astăzi, după afişarea listei cu rezultate BAC 2019, până la ora 16:00, cei care sunt nemulţumiţi de note, pot depune contestaţii. Lista cu notele finale va fi afişată până pe 13 iulie. 

Dacă va fi o diferenţă de notare mai mare de 1,50 de puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluare iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisie va cere o reevaluare a lucrării respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările. 

Rezultate BAC 2019. Cei care pică mai au o şansă în toamnă  

Cei care nu obţin media de trecere, trebuie să ştie că mai au o şansă în toamnă. Înscrierile se fac imediat după anunţarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului, între 15 şi 19 iulie. De asemenea, cei care au fost corigenţi şi nu au susţinut examenele nici în sesiunea de vară se pot înscrie pe 26 iulie. 

Prima probă din sesiunea de toamnă va fi pe 21 august, la limba şi literatura română. Următoarea probă va fi pe 22 august, la limba maternă. Proba obligatorie a profilului va fi pe 23 august, iar pe 26 se dă proba la alegere a profilului şi specializării. 

Pe 27 şi 28 se susţine evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 29 august este evaluarea la comunicare orală în limba maternă. Între 30 august şi 2 septembrie este evaluare competenţelor digitale, iar pe 2 şi 3 septembrie este evaluare competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţi internaţională. 

Rezultate BAC 2019 sesiunea de toamnă se vor afişa pe 3 septembrie, până la ora 12:00, pe edu.ro. Contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, iar rezultatele finale vor fi cunoscute până pe 7 septembrie. 

Rezultate BAC 2019. Ce se întâmplă cu cei care au fost prinşi încercând să fraudeze

Candidaţii care încalcă regulile nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „elevi eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, foarte important de ştiut este că aceşti candidaţi acuzaţi de tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Rezultate BAC 2019. Rata de promovare anul trecut

În 2018, sesiunea de vară a Bacalaureatului a fost promovată de aproape 70% din numărul elevilor care s-au înscris. În 2017, rata de promovabilitate a fost de 72,9%.

Tot anul trecut, 117 candidaţi au fost daţi afară de la examenul de Bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Judeţele cu cele mai ridicate procente de promovabilitate la Bac 2018 au fost Cluj (81,14%), Iaşi (80,27%) şi Brăila (77,13%). În Bucureşti, rata de promovare a fost de 72,86%.

Din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi în 2018 s-au prezentat la examene 123.615.

În ultimii 15 ani, cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în 2005. Atunci, 84,66% din elevii care s-au înscris au reuşit să obţină medii peste 6. De asemenea, în 2004 au reuşit să treacă Bacalaureatul 84,61%. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite