Inspectoratul şcolar Bucureşti: Vor fi cursuri online şi la grădiniţă. Astăzi, Capitala decide trecerea şcolilor în scenariul roşu

Inspectoratul şcolar Bucureşti: Vor fi cursuri online şi la grădiniţă. Astăzi, Capitala decide trecerea şcolilor în scenariul roşu

Cristina Monica Anisie / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Inspectoratul Şcolar Bucureşti propune ca unităţile de învăţământ să intre în scenariul roşu, iar elevii să facă în următoarele 14 zile cursuri online. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni pentru a discuta măsurile care vor fi adoptate după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Liliana Toderiuc, inspectorul şcolar general al Bucureştiului, a declarat luni-dimineaţa, după  şedinţa cu ministrul Anisie că inclusiv activitatea de la grădiniţă se va desfăşura online. 

Profesorii sunt invitaţi la şcoală dacă acasă nu au tehnologia necesară. 

 “Dacă acasă nu dispune de echipament pentru a desfăşura o lecţie online de calitate, cadrul didactic are posibilitatea de a merge la şcoală şi de a susţine o lecţie de calitate folosind instrumentele şcolii”, a anunţat inspectorul şcolar.
 
Toderiuc a mai spus  că “doar munca prestată poate fi remunerată. Există la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ posibilitatea de a organiza comisii de disciplină pentru acele cadre didactice care refuză predarea online”.
 
Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat în această dimineaţă, după şedinţa convocată la ora 8:00 la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), că inspectoarea adjunctă Liliana Toderiuc a preluat atribuţiile de inspector şcolar general în Bucureşti, având în vedere că inspectorul Ionel Puşcaş este în concediu medical. Puşcaş a fost confirmat cu noul coronavirus la începutul lunii, după ce a participat în alegerile locale pe listele PNL la un loc în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
 
Ştirea iniţială

„Am venit la Inspectoratul Şcolar Bucureşti pentru a realiza împreună un plan de măsuri pentru activităţile didactice în sistem online. (...)  DSP Bucureşti anunţă Inspectoratul Şcolar cu privire la rata incidenţei, Dacă depăşeşte 3 la mia de locuitori, inspectoratul şi DSP trimit către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti propunerea de suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile, ceea ce înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la şcoală, însă învăţarea va continua în sistem online”, a declarat ministrul la sosirea la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În ceea ce priveşte declaraţiile prefectului Capitalei Gheorghe Cojanu potrivit cărora decizia referitoare la desfăşurarea cursurilor este luată de Ministerul Educaţiei împreună cu cel al Sănătăţii, Anisie afirmă că e o neînţelegere.

”Cred că a fost o neînţelegere. Prevederile legale sunt clare, Şi în judeţe, deciziile au fost luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. Mai avem şi alte localităţi în scenariul roşu în care a fost urmată aceeaşi procedură”, a declarat ministrul Educaţiei.

Întrebată ce se va întâmpla dacă astăzi incidenţa îmbolnăvirilor va fi sub 3, Monica Anisie a afirmat că un răspuns poate fi dat de DSP.

”Noi trebuie să ne raportăm la ca s-a intamplat ieri. Propunerea Inspectoratului Şcolar va fi suspendarea cursurilor. Azi, la ora 15:00 va fi convocat Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat ministrul.

Întrebată despre tabletele destinate elevilor, Monica Anisie a afirmat: ”Ministerul Educaţiei, prin programul ”Şcoala de acasă”, a dat către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti 8057 de tablete, care au fost împărţite săptămâna trecută către inspectoratele de sector. Voi verifica astăzi dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ”.

Ministrul a precizat că luni cursurile de desfăşoară în scenariul 2, hibrid, pentru că în lispa unei decizii a Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, se aplică scenariul 2.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni pentru a discuta măsurile care vor fi adoptate după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori.

Citeşte şi:

Anisie: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va decide dacă şcolile şi grădiniţele din Bucureşti trec online

Surse. Cine sunt candidaţii PNL în Bucureşti la parlamentare. Oamenii premierului domină listele

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările