Anisie: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va decide dacă şcolile şi grădiniţele din Bucureşti trec online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minisstrul Educaţiei spune că mâine, şcolile din Bucureşti vor învăţa tot în sistem hibrid
Minisstrul Educaţiei spune că mâine, şcolile din Bucureşti vor învăţa tot în sistem hibrid

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că, deocamdată, şcolile şi grădiniţele îşi vor relua de mâine, luni, 19 octombrie, cursurile în sistem hibri. Trecerea la scenariul roşu va fi decisă de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, a mai spus Anisie.

"Mâine, activităţile în şcoli şi grădiniţe se vor desfăşura în scenariul 2, hibrid. După ce se convoacă Comitetul pentru Situaţie de Urgenţă, dacă ei decid să se treacă la scenariul online, vom trece la sistemul online”, a spus Anisie.

”Părinţii să stea liniştiţi, activităţile se vor desfăşura ca şi până acum, până la o decizie a Comitetului pentru Sitaţii de Urgenţă. În absenţa unei astfel de decizii, şcolile vor funcţiona în scenariul 2 (n-r. elevii fac cursuri fizice şi cursuri online, prin rotaţie)", a mai spus oficialul. 

Anisie a adăugat că o şedinţă inspectorii şcolari din Bucureşti va avea loc luni dimineaţă la ora 8.00.

"I-am convocat pentru a face planul de măsuri pentru desfăşuraraea activităţilor didactice în sistem online - dacă există tablete peste tot şi pentru a vedea dacă şi ce probleme sunt", a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că au fost distribuite toate tabletele în şcolile din Bucureşti, la sfârşitul acestei săptămâni, după ce au zăcut câteva săptămâni în depozitele Inspectoratului Şcolar Bucureşti. Ea a precizat că este vorba despre 8.057 de tablete cerute de unităţile de învăţământ în luna aprilie, când a fost făcut un necesar pentru elevi, astfel încât să poată învăţa de acasă.

Dacă într-o anumită zonă rata de infectare trece de 3 cazuri la mia de locuitori, atunci toate şcolile pot trece în scenariul online.

Indicele de incidenţă a cazurilor de COVID-19 la 14 zile a trecut de 3 la mia de locuitori în Bucureşti, ajungând duminică la 3,02.

Ce prevede ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei:

"La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2”.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România din 15 octombrie prevede instituirea unor noi restricţii în cazul în care într-o localitate este depăşită rata de infectare de 3 cazuri la mie, aşa cum s-a întâmplat duminică în cazul Capitalei, dar acestea nu intră automat în vigoare. Conform HG, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti ar trebui să se întrunească în cel mult 48 de ore.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite