Elevi de la Colegiul ”Gheorghe Şincai” din Capitală au ieşit la protest, alături de profesori

Elevi de la Colegiul ”Gheorghe Şincai” din Capitală au ieşit la protest, alături de profesori

Elevi şi profesori de la Şincai au ieşit împreună la protest Foto: Facebook

După ce ieri câteva zeci de profesori au protestat faţă de intenţia primăriei de a evacua temporar Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti pentru a face lucrări de renovare şi consolidare, astăzi, elevi ai liceului au ieşit şi ei la protest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii au stat în curte distanţaţi şi cu pancarte din foi A4 pe care au scris „Şi eu sunt Şincai”, potrivit Hotnews.
La rândul lor, o parte dintre profesori sunt în a doua zi de protest şi ameninţă că vor continua acţiunile până la rezolvarea situaţiei. 
 
Conducerea liceului este în conflict atât cu Primăria Sectorullui 4, cât şi cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Miza conflictului este relocarea activităţilor liceului pentru a se putea face consolidarea clădirii care datează din anii 1930. 

Conducerea ISMB este acuzată că face jocurile primăriei. Mai multe echipe mangeriale numite la cârma colegiului nu au reuşit să detensioneze situaţia şi şi-au dat demisie. 
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că, în această săptămână, va face o vizită la liceu pentru a găsi o soluţie de rezolvare a conflictului înainte ca acesta să ajungă în instanţă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările