Decizia luată de către Inspectoratul Şcolar în cazul învăţătorului de la Dante Aligheri, acuzat de o mamă că îi jigneşte copilul

Decizia luată de către Inspectoratul Şcolar în cazul învăţătorului de la Dante Aligheri, acuzat de o mamă că îi jigneşte copilul

Inspectorii din cadrul Inspectoratului şcolar al municpiului Bucureşti (ISMB) au mers la Liceul Dante Aligheri, luni dimineaţă, în anchetă, după ce, vineri, o mamă reclama că învăţătorul îi umileşte copilul. Inspectorii au stat de vorbă cu învăţătorul, cu părinţii, dar şi cu conducerea şi au verificat inclusiv camerele de luat de vederi.

În urma anchetei, situaţia pare a fi una delicată. Părinţii din clasă spun că micuţul are anumite probleme de comportament şi de igienă. La rândul său, învăţătorul a recunoscut că i-a spus copilului că miroase urât, precizând că acesta îi vorbeşte urât şi are probleme de comportament în clasă. 

Conducederea ISMB a precizat luni, pentru Adevărul, că în urma anchetei, a avut loc consilierea învăţătorului privind metodele pe care să le aplice cu acest copil. „Cadrul didactic are nişte conflicte cu copilul, pentru că acesta îl jgneşte, îl face „bou”, i-a spus că „i-ar învinge cuţitul în spate”. Este posibil ca învăţătorul să fie depăşit de gestionare relaţiei cu acest copil. Cert este că inspectorii şcolari i-au făcut o serie de recomandări învăţătorului, privind nevoia de toleranţă şi incluziune a elevilor ”, a spus inspectorul general adjunct, Ştefania Manea. 
 
Pe de altă parte, familia copilului a recunoscut faptul că învăţătorul predă bine şi este un cadru didactic foarte bun, a mai spus Manea.
   
La Liceul Dante Aligheri din Capitală, un elev din clasele primare ar fi fost umilit şi hărţuit de învăţător, pe motiv că are probleme de greutate, a susţinut mama copilului, care spune că acestuia i se vorbeşte urât şi jignitor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: