Bac 2020. Sesiunea de toamnă a examenului de maturitate va avea loc între 24 august şi 5 septembrie

Bac 2020. Sesiunea de toamnă a examenului de maturitate va avea loc între 24 august şi 5 septembrie

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020 începe la 24 august

Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru şi urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 – 24 iulie, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
 
Ordinul prevede că documentele-tip de înscriere - completate şi semnate - pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.
 
Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:
 
24 august: Limba şi literatura română 
25 august: proba obligatorie a profilului 
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării 
27 august: Limba şi literatura maternă
 
Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.  În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
 
Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD). 
 
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. 
 
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
 
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: