O fetiţă poreclită „Grasa”, personaj principal într-un caiet de lucru pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare

O fetiţă poreclită „Grasa”, personaj principal într-un caiet de lucru pentru materia Dezvoltare personală, la clasa pregătitoare

FOTO: Alex Bălan Facebook

Micuţii din clasa pregătitoare învaţă despre problemele de greutate ale unei fetiţe şi despre felul în care aceasta este agresată de colegii săi, ea fiind numită „Grasa”. Caietul de lucru este pentru materia Dezvoltare personală şi, potrivit datelor de pe site-ul editurii Ars Libri, este avizat de Ministerul Educaţiei. Câţiva părinţi s-au arătat revoltaţi de conţinutul povestirii şi despre folosirea apelativului „Grasa”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Titlul poveştii este „Chipul din suflet”. Textul face parte din capitolul „Autocunoaştere şi atitudine pozitivă faţă de sine şi faţă de ceilalţi- Schema corporală”. Textul insistă însă pe faptul că fetiţa supraponderală din poveste este hărţuită de către colegii săi şi poreclită „Grasa”.
 
„De când se ştia era o fetiţă foarte grasă.Ti se părea că e cu multi ani mai mare decât colegii ei.Inca de la grădiniţă colegii ei au poreclit-o GRASA. (…) Colegii râdeau de ea şi o strigau într-una:grasa,grasa! Când se apropia de ei sa De(n.red. greşeală) joace, fugeau de ea, unora fiindu-le chiar frica. Nu avea prieteni şi stătea mai tot timpul singura.(…)”. 
FOTO: Alex Bălan
  
Unii părinţi au au postat pe Facebook poze cu textul şi şi-au arătat indignarea faţă de text. „Sunt furioasă! Aşa ceva este inadmisibil! Nu pot accepta că în clasa pregătitoare exista acest text scris de 2 femei care au pur şi simplu o afacere cu manuale! Adina Grigore şi Cristina Ipate-Toma.
Sa vorbim despre Grasa! Îngrozitor! Nu am cuvinte! Nu spun cât de prost sunt realizate aceste cărticele pentru pregătitoare, nu spun cât de aberant sunt formulate şi ce grafica proasta au, ci că un text povesteşte despre o fetiţă poreclita GRASA! Oribil! Ruşine autoarelor!”, a postat un părinte. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: