Distanţare de un metru şi la grădiniţă şi grupe de câte 10 copii. Ce conţine ghidul pentru preşcolari

Distanţare de un metru şi la grădiniţă şi grupe de câte 10 copii. Ce conţine ghidul pentru preşcolari

Activităţile la grădiniţă trebuie organizate cu respectarea normelor sanitare de prevenire a COVID-19

Ministerul Educaţia a conceput pentru fiecare nivel de educaţie ghiduri de organizare şi desfăşurare a activităţii în noul an şcolar 2020-2021, în condiţii de pandemie. Ce conţine ghidul pentru preşcolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ghidurile sunt publicate pe site-ul educatiacontinua.edu.ro şi sunt menite să vină în sprijinul profesorilor şi al autorităţilor locale şi în vederea planificării deschiderii anului şcolar 2020-2021 în condiţii de siguranţă, se arată într-un comunicat al MEC.
Unităţile de învăţământ vor putea adapta recomandările la contextul propriu, cu informarea inspectoratelor şcolare. 
 
În ghidul pentru preşcolari, se arată că pe ”tot parcursul derulării acvităţilor cu copiii, se vor respecta, pe cât posibil, regulile generale ale unei conduite sănătoase, aşa numitele „gesturibarieră”,menite să prevină infecţia cu noul coronavirus, respectiv distanţarea fizică de un metru cel puţin, trasee bine delimitateşi semnalizate în incinta unităţii de învăţământ şi în curte, marcarea zonelor de aşteptare, astfel încât copiii din grupe diferite să nu se intersecteze; evitarea contactului fizic direct cu cei din jur. – strănutul în pliul cotului/basta de unică folosinţă.
 
În document se mai specifică faptul că nicio altă persoană, în afară de copii şi personalul unităţii, nu va fi admisă în grădiniţă, în afara cazurilor excepţionale, unde este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ. 
Măsuri speciale vor fi luate pentru admiterea personalului de sprijin în cazul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES), potrivit aceleiaşi surse. 
 

Alte prevederi

Intrarea prin mai multe uşi de acces, dacă există; în cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instuţia de învăţământ este esenţială; 
 
Accesul părinţilor/aparţinătorilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis; copiii vor fi preluaţi de la poarta unităţii de învăţământ, de către o persoană desemnată de director şi, în acelaşi mod, vor fi conduşi spre ieşire şi predaţi părinţilor/aparţinătorilor; 
 
Nu circulă obiecte/jucării de acasă la grădiniţă şi nici de la grădiniţă spre domiciliul copiilor; 
 
Distanţare fizică:
 
Reconsiderarea ratei adult – copil, în sălile de grupă (maximum 20 de copii cu 2 adulţi).
 
Intrarea eşalonată, la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri (aripi, etaj etc.); – evitarea angerii cu mâna a nasului, a ochilor şi a gurii.
 
Ghidul pentru învăţământul preşcolar poate fi consultat aici. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările