Şapte creşe şi grădiniţe administrate de Primăria Capitalei, redeschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele creşe şi grădiniţe din Bucureşti vor fi redeschise peste vară
Unele creşe şi grădiniţe din Bucureşti vor fi redeschise peste vară

Şapte creşe şi grădiniţe administrate de Primăria Capitalei au fost redeschise pentru copiii care s-au înscris în programul de vară, sălile de grupă fiind reamenajate aşa încât să se asigure distanţarea copiilor. Cea mai mare parte a activităţilor se vor desfăşura în aer liber, a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

”Pentru siguranţa copiilor şi a personalului, conform măsurilor solicitate de autorităţi, am decis să deschidem doar centrele de îngrijire pentru copii care permit cea mai bună distanţare. Am dispus să fie luate toate măsurile necesare astfel încât copiii care s-au înscris în programul de vară (6 iulie – 28 august) să se reîntoarcă la creşă în condiţii de siguranţă. Sălile de grupă au fost amenajate astfel încât distanţa dintre copii să fie maximizată şi să fie asigurată o suprafaţă minima de 4,5 mp de copil, se vor asigura pentru fiecare copil, individual, materialele necesare pentru activităţile educaţionale şi s-au eliminat din sălile de grupă jucăriile şi accesoriile neesenţiale  pentru procesul educativ, de exemplu jucăriile de pluş. Mare parte din activităţile educative se vor desfăşura prepoderent în aer liber”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, care a vizitat, luni, creşa si grădiniţa Ominis, una dintre cele 7 aflate în administrarea Primaria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială, care s-au redeschis.

Firea a spus că tot personalul din creşele şi grădiniţele care îşi reiau activitatea a fost testat, cu ajutorul ASSMB, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” şi că toate testele au ieşit negative, aşadar niciunul dintre angajaţi nu este infectat cu noul coronavirus.

“Pentru a fi întru totul pregătiţi să primim copiii în condiţii de siguranţă, am repetat timp de trei săptămâni fiecare dintre procedurile care se aplică în noul context: cum întâmpinăm copilul, cum procedăm, astfel încât să respectăm toate normele. Conceptul nostru de educaţie prin joc este în continuare respectat, însă toate activităţile au fost revizuite pentru ca nici copiii, nici personalul să nu fie în pericol. Mesele şi gustările copiilor vin în recipiente de unică folosinţă, care apoi sunt eliminate”, a explicat Cosmina Simean, director general DGASMB.

Potrivit Primăriei Capitalei, pentru amenajările interioare s-a folosit vopsea lavabilă antibacteriană, fără compuşi toxici şi avizată de Ministerul Sănătăţii, iar pentru curăţenie se vor folosii soluţii biocide avizate, dezinfectanţi şi agenţi de curăţare nedăunatori celor mici.

”Primăria Capitalei nu are, prin lege, atribuţii în administrarea de şcoli, grădiniţe sau creşe, dar, cu unităţile pe care le gestionează, vine în completarea primăriilor de sector şi sprijină procesul educaţional din Bucureşti”, se arată în comunicatul PMB.

Primaria Capitalei va deschide încă 3 noi unităţi de tip creşă în sectoarele unde acestea sunt deficitare, unele care sa permităa cele mai bune conditii de desfasurare a activitatilor de îngrijire a copiilor mici.

În prezent, Direcţia Generală de Asistenţă Socială are în administrare 12 creşe şi grădiniţe.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite