WSJ: UE nu a susţinut propunerea de a impune sancţiuni împotriva celui mai mare producător de titan din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Uniunea Europeană a blocat o propunere de a impune sancţiuni împotriva celui mai mare producător de titan din lume, VSMPO-Avisma, a relatat The Wall Street Journal joi.

Potrivit surselor sale, Franţa şi o serie de alte ţări s-au opus includerii VSMPO-Avisma în cel de-al şaptelea pachet de sancţiuni, deoarece se tem că Rusia ar putea opri exporturile de titan către Europa ca răspuns.

Anterior, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter că, Consiliul UE a aprobat cel de-al şaptelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi a prelungit toate restricţiile existente împotriva Federaţiei Ruse până la sfârşitul lunii ianuarie 2023.

Noile restricţii ale UE se aplică pentru aurul rus şi alţi 48 de ruşi. În acelaşi timp, UE a atenuat o serie de restricţii financiare şi tehnice împotriva Federaţiei Ruse, inclusiv în ceea ce priveşte comerţul cu Rusia cu produse agricole şi furnizarea de mărfuri pentru industria aviaţiei.

Restricţiile vor intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al UE, unde detaliile juridice vor fi clarificate.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite