Vin vremuri grele: Părinţii din întreaga lume se tem pentru viitorul copiilor
0Un studiu internaţional privind „securitatea financiară a banilor voștri” indică gradul mare de îngrijorare al părinților privind viitorul copiilor lor, numărul statelor cu părinți optimiști fiind extrem de mic.
Cel puțin jumătate dintre adulții dintr-o serie de economii majore raportează că sunt stresați din cauza finanțelor lor personale și spun că inflația este unul dintre principalele motive, scrie CNBC.
Un număr semnificativ afirmă, de asemenea, că se simt mai prost din punct de vedere financiar decât părinții lor și că sunt pesimiști cu privire la viitorul financiar al copiilor lor, a constatat Sondajul internațional de securitate financiară a banilor tăi, realizat de SurveyMonkey.
În SUA, Australia, Spania și Mexic, aproximativ 70% dintre adulți au spus că sunt „foarte sau oarecum stresați” din cauza banilor. Procentul s-a redus ușor la 63% în Marea Britanie, 57% în Germania, 55% în Elveția și aproximativ jumătate dintre oameni din Singapore și Franța.
Inflația, principalul factor de stres financiar în rândul adulților la nivel global
Mai mulți adulți indică inflația drept sursă a stresului lor financiar, inclusiv lipsa economiilor personale, instabilitatea la nivelul întregii economii, îmbătrânirea și creșterea ratelor dobânzilor. Șase din zece sau mai mulți adulți în SUA (65%), Australia (62%), Franța (62%) și Germania (66%) și aproximativ jumătate în Singapore (46%), Mexic (56%), Regatul Unit (51%), Spania (55%) și Elveția (48%) menționează creșterea prețurilor ca un factor care contribuie la stresul financiar.
Lipsa economiilor este, de asemenea, o cauză principală a stresului financiar pentru toate țările, cu excepția Franței.
Stabilitatea la nivelul întregii economii este o sursă principală de stres financiar pentru toate țările, cu excepția Australiei, Singapore și Elveției.
Facturile medicale sau de asistență medicală sunt cele mai importante contribuții de stres financiar pentru adulții din Singapore (33%), Franța (28%) și Elveția (37%).
Jumătate dintre adulți la nivel global sunt stresați din cauza finanțelor personale
Șapte din zece adulți din SUA (70%), Mexic (73%), Australia (70%) și Spania (72%) spun că sunt „foarte sau oarecum stresați” de finanțele lor personale. Doar 49% dintre adulții din Singapore raportează același nivel de stres, în timp ce vecinii din nordul Spaniei se confruntă cu diferite grade de stres financiar personal.
Stresați de finanțele lor personale sunt și adulții din Marea Britanie (63%), din Germania (57%) și Franța (48%).
Pe de altă parte, adulții din Mexic și Singapore sunt optimiști cu privire la situația lor financiară, în timp ce majoritatea adulților sunt mult mai puțin optimiști cu privire la perspectivele lor în alte țări
Aproape jumătate dintre adulții din Mexic (47%) și Singapore (49%) spun că situația lor financiară este mai bună acum decât acum cinci ani, aproape de două ori numărul celor care spun că este mai proastă (20% și, respectiv, 25%). Adulții din toate celelalte țări care raportează o scădere a situației lor financiare în ultimii 5 ani sunt mai mulți pe cei care raportează o îmbunătățire:
- Jumătate dintre adulții din Australia (51%), Germania (51%) și Marea Britanie (51%) spun că situația lor financiară este mai proastă acum, comparativ cu acum 5 ani, comparativ cu trei din zece sau mai puțini care raportează o îmbunătățire ( 29% în Australia, 25% în Germania și 27% în Marea Britanie).
- Puțin mai puțin de jumătate dintre adulții din SUA (45%), Franța (42%) și Elveția (44%) spun că situația lor financiară este mai proastă acum, comparativ cu acum 5 ani.
Optimismul economic are, de asemenea, tendințe similare în toate țările: majoritatea adulților din Mexic (74%) și Singapore (79%) sunt „foarte sau oarecum optimiști” cu privire la direcția în care se îndreaptă economia țării lor. Elveția este singura țară europeană chestionată în care majoritatea sunt răspunsurilor sunt optimiste, la 57%. Aproape doi adulți din trei din Marea Britanie (63%), Spania (64%), Franța (62%) și Germania (66%) sunt „foarte sau oarecum pesimiști” cu privire la perspectivele economice ale țării lor. Adulții din SUA sunt împărțiți în optimism (49% sunt optimiști, 51% sunt pesimiști).
Puțini părinți se așteaptă să fie depășiți financiar de copiii lor
Părinții care se așteaptă să fie depășiți financiar de copiii lor sunt minoritari în toate țările, cu excepția celor din SUA, Mexic și Singapore.
SUA, Mexic și Singapore sunt singurele țări în care majoritatea părinților sunt optimiști față de viitorul financiar al copiilor lor:
- 75% dintre părinții din Mexic se așteaptă să fie depășiți financiar de copiii lor, comparativ cu 59% din SUA și 57% dintre părinții din Singapore.
- Părinții din Marea Britanie care se așteaptă să fie depășiți financiar de copiii lor (45%) depășesc procentul de părinți care cred că le va fi mai rău (29%) sau aproximativ la fel (25%).
Optimismul este cel mai scăzut în rândul părinților din Spania și Franța:
- 43% dintre părinții din Franța se așteaptă să le fie mai rău copiilor decât le este lor, în timp ce doar 27% cred că vor fi mai bine, iar 29% cred că vor fi similar financiar.
- 42% dintre părinții din Spania se așteaptă să le fie mai rău copiilor decât le este lor, comparativ cu 32% care cred că vor fi mai bine și 26% care cred că vor fi la același nivel financiar.
- În timp ce Elveția și Germania au un procent mai mare de părinți care se așteaptă să le fie mai bine financiar copiilor decât mai prost (39% și 29% pentru Elveția, 39% și 28% pentru Germania), aproximativ unul din trei părinți din ambele țări (32% pentru Elveția, 33% pentru Germania) se așteaptă ca fiii lor să fie similar financiar cu ei.
Siguranța locului de muncă - cheia succesului financiar al copiilor
Părinții din toate țările, cu excepția celor din Mexic, consideră obținerea unui loc de muncă drept un factor important pentru succesul financiar al copiilor lor, mai mult decât dacă ar avea o educație complet finanțată sau o moștenire sau o locuință gratuită.
Jumătate dintre părinții din Australia (50%), Marea Britanie (49%), Spania (55%), Franța (47%) și Germania (51%) consideră că asigurarea locului de muncă este cea mai importantă pentru succesul financiar al copiilor lor.
Patru din zece părinți din SUA (43%), Singapore (42%) și Elveția (43%) consideră că stabilitatea în carieră a copiilor lor este cel mai important factor în succesul lor financiar.
30% dintre părinții din Mexic indică faptul că au un loc de muncă sigur ca fiind principalul contributor la succesul financiar viitor al copiilor lor, legat de o educație complet finanțată (31%).
Studiul a fost realizat în martie pe 4.342 de adulți și a fost lansat miercuri,
„Sănătatea economiei globale, deși redusă în unele zone, nu se reflectă în percepțiile omului obișnuit... În ciuda performanței economiei în general, aproximativ jumătate dintre adulți sunt stresați de finanțele lor personale în fiecare țară. studiat în întreaga lume”, a spus Eric Johnson, CEO al SurveyMonkey.
Creșterea economică globală încetinește, dar majoritatea economiilor dezvoltate au evitat recesiunile care au fost prognozate pe fondul inflației ridicate și a creșterilor ratelor dobânzii. Piețele muncii s-au dovedit rezistente, dar numeroase sondaje au sugerat un sentiment sumbru în rândul consumatorilor care au fost puternic afectați de creșterea prețurilor facturilor de uz casnic și al bunurilor de zi cu zi.