Un român, nominalizat de Donald Trump pentru conducerea Oficiului american pentru Brevete şi Mărci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat pe românul Andrei Iancu pentru conducerea Oficiului pentru Brevete şi Mărci din SUA, potrivit unui anunţ al Casei Albe.

Iancu, un avocat specializat pe dreptul de proprietate intelectuală şi partener în cadrul firmei de avocatură „Irell & Manella”, din Los Angeles, se află în fruntea listei candidaţilor pentru postul de subsecretar de comerţ pentru proprietate intelectuală şi director al Oficiului pentru Brevete şi Mărci din Statele Unite, Departamentul de Comerţ.

Românul a sfătuit reclamanţi şi inculpaţi dintr-o mare varietate de industrii. El a pledat în faţa Oficiului pentru Brevete şi Mărci, a Comisiei Internaţionale pentru Comerţ din SUA, a instanţelor districtuale din SUA şi a Curţii de Apel pentru Circuitul Federal. Iancu a publicat lucrări despre probleme de proprietate intelectuală şi a predat cursuri despre legea brevetelor la UCLA. Iancu a obţinut diplome cu diferite calificări în domenii precum ingineria mecanică şi ingineria aerospaţială, de la UCLA. Înainte de şcoala de drept, Iancu a fost inginer la Hughes Aircraft.

Iancu a primit recunoaştere pentru activitatea sa juridică începând cu anul 2007, când „Chambers USA” l-a desemnat pentru prima dată drept lider în domeniul dreptului de proprietate intelectuală şi al brevetelor. Biografia sa arată că el a primit distincţia în fiecare an de atunci.

Din 2011, Iancu a fost listat de „Intellectual Asset Management” (IAM), în raportul său anual „IAM Patent 1000”, ca fiind unul dintre cei mai mari litigatori din California în domeniul brevetelor. Distincţii similare au fost propuse începând cu anul 2010 de către „Los Angeles-San Francisco Daily Journal”, „Managing Intellectual Property” şi „The Best Lawyers in America”. În 2016, Iancu a fost numit avocat al anului pentru firme cu 75 până la 125 de avocaţi de către „Los Angeles Business Journal”. În acest an, a fost recunoscut ca fiind unul dintre starurile „BTI’s Client Service”, pentru un serviciu exemplar pentru clienţi prin consiliere corporativă la organizaţii mari.

Deşi nu este foarte cunoscut, românul este văzut de unii ca un candidat de compromis care nu este foarte apropiat de sectorul tehnologic şi de cel farmaceutic, ce contravin adesea politicii privind brevetele.

CV-ul lui Andrei Iancu poate fi citit aici. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite