Titlurile societăţii Antibiotice au crescut într-o singură şedinţă cu 6,41%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul acţiunilor companiei ieşene s-a apreciat pe fondul unui volum de tranzacţionare de numai 265.000 de acţiuni

După nu mai puţin de şapte zile de scăderi consecutive, acţiunile Antibiotice Iaşi (ATB) au câştigat, ieri, aproape 6,5%. Ultimul preţ de tranzacţionare a fost de 1,6600 lei/acţiune, după un maxim atins la 1,7700 lei/acţiune.
Evoluţia cursului ATB este apreciată de brokeri drept una nefirească. "Nu este o evoluţie normală, în condiţiile în care în piaţă nu a circulat nicio informaţie care să justifice aprecierea cursului. Este foarte posibil să fie vorba despre o speculaţie de moment, însă, dacă luăm în calcul rulajul total (430.507 lei) şi volumul (236.500 acţiuni) este exclusă intervenţia fondurilor de investiţii", susţine Laurenţiu Roşoiu, consultant investiţii la SAI Swiss Capital Asset Management.
Cătălin Chelu cumpără acţiuni la SIF Moldova
Evoluţia titlurilor ATB a fost puternic influenţată de posibila întârziere a privatizării companiei, ca urmare a deciziei AVAS de a selecta un consultant financiar care să elaboreze strategia de privatizare.În sectorul societăţilor de investiţii au fost înregistrate evoluţii mixte. Astfel, două dintre SIF-uri (SIF 1 şi SIF 3) au urmat un trend ascendent, două un trend ascendent (SIF 4 şI SIF 5), în timp ce titlurile SIF Moldova (SIF 2) au închis la cursul zilei precedente. Omul de afaceri Cătălin Chelu a anunţat, ieri, cumpărarea a 40.900 de acţiuni SIF 2, la preţul de 2,7706 lei/titlu. În sectorul petrolier, titlurile Petrom (SNP) au urcat cu 1,72%, până la 0,5900 lei/acţiune, iar cele ale Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) cu 3,52%, până la 0,0912 lei/acţiune. "Dacă în cazul Petrom este mai degrabă o revenire a cursului, la Rompetrol s-a observat, în ultima perioadă, o presiune constantă mai mare la cumpărare", apreciază Liviu Avram, broker la Prime Transaction. Titlurile celor mai lichide companii şi-au continuat şi ieri ascensiunea, indicele BET înregistrând o apreciere cu 1,47% faţă de sesiunea precedentă. Valoarea totală tranzacţiilor a fost de 42,7 milioane lei (12,4 milioane euro). Brokerii nu vorbesc, încă, de o revenire a trendului bursei. Laurenţiu Roşoiu susţine că "nu putem vorbi, încă, de un trend la Bursă, ci aşteptăm ca preţurile să oscileze în jurul acestor valori. În mod normal, după o perioadă de acumulare, ne-am putea aştepta din nou la creşteri susţinute".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite