Verchere, OMV Petrom: Vrem să luăm anul acesta decizia de investiţii, dar vrem să ştim că vom avea un cadru fiscal predictibil

Verchere, OMV Petrom: Vrem să luăm anul acesta decizia de investiţii, dar vrem să ştim că vom avea un cadru fiscal predictibil

Christina Verchere

România poate fi un jucător cheie pe piaţa gazelor, iar OMV Petrom vrea să ia în acest an decizia de investiţii, însă aşteaptă un regim fiscal clar, infrastructură şi liberalizarea pieţei, a declarat joi Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Marea Neagră este o oportunitate pentru România, dar şi pentru Petrom. România poate fi un jucător cheie pe piaţa gazelor, dar vrem un regim fiscal clar, infrastructură şi liberalizarea pieţei. Aşteptăm clarificarea Guvernului”, a spus Verchere în cadrul conferinţei de prezentare a rezultatelor pe primul trimestru ale OMV Petrom.

Ea a precizat că a avut discuţii prin organizaţiile ce reprezintă industria cu administraţia statului român. „Am auzit că sunt 2 zone în care Guvernul se concentrează: stabilitatea fiscală şi deducerea investiţiilor. Vrem să luăm anul acesta decizia de investiţii, dar vrem să ştim că vom avea un cadru fiscal predictibil”, a precizat şefa OMV Petrom.

Legat de economia Romaniei, Verchere a spus că a observat o încetinire a consumului, că inflaţia îşi face simtiţă efectele, dar ea a remarcat şi o creştere puternică a PIB-ului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: