Vama trece pe hârtie timp de trei zile. Ce se întâmplă cu timpii de aşteptare

Vama trece pe hârtie timp de trei zile. Ce se întâmplă cu timpii de aşteptare

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că, timp de trei zile, sistemul informatic al Vămii nu va funcţiona, pentru ca bazele de date să fie mutate pe noi servere. Drept urmare, timpii de aşteptare la trecerea graniţei vor fi mai mari.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că, în perioada vineri, 14 februarie 2020, ora 12.00 – luni, 17 februarie 2020, ora 12.00, Sistemul Informatic Integrat Vamal va fi indisponibil ca urmare a migrării bazelor de date pe noi echipamente. Direcţia Generală a Vămilor din cadrul ANAF a luat toate măsurile administrative necesare şi a informat toate structurile vamale teritoriale cu privire la utilizarea în această perioadă, conform dispoziţiilor legale, a procedurii alternative în vederea asigurării continuităţii derulării formalităţilor vamale”, arată un comunicat al Fiscului.

Potrivit profit.ro, acest lucru înseamnă că angajaţii vămii vor lucra pe hârtie pentru a permite tranzitul de persoane şi mărfuri.

Această situaţie va duce la îngreunarea activităţii vameşilor şi, implicit, la creşterea timpilor de aşteptare în vamă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: