Tot mai mulţi angajaţi vor să îşi schimbe locul de muncă

Tot mai mulţi angajaţi vor să îşi schimbe locul de muncă

În luna septembrie a acestui an, interesul candidaţilor de a-şi schimba locul de muncă a crescut, companiile înregistrând cu 15% mai multe aplicări la joburi comparativ cu luna august. În acelaşi timp, volumul total de aplicări pentru un alt job a crescut cu 17% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joburile din domeniile financiar - contabilitate, inginerie şi transport ocupă primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate în luna septembrie de către candidaţii români, cu peste 74.000 de căutări în total şi cu 24% mai multe decât în luna anterioară.

Surpriza lunii septembrie vine din domeniul medical & pharma, unde angajaţii specializaţi au fost mai preocupaţi de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum vânzări sau BPO (Business Process Outsourcing), al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an. Angajaţii din domeniul medical & pharma au înregistrat peste 18.000 de căutări de joburi, fiind interesaţi mai ales de poziţii precum asistent medical sau farmacist.

Alte domenii ce au înregistrat un număr mare de candidaţi care şi-au căutat joburi în luna septembrie sunt resurse umane (peste 14.000 de căutări), vânzări şi IT (peste 13.000 de căutări fiecare), precum şi juridic, cu peste 12.000 de căutări.

În acelaşi timp, top 3 joburi vedetă în luna septembrie, care au atras împreună peste 3.000 de candidaţi: Interbrands - Area Sales Manager (1.181 aplicanţi), Else Medical - Asistent Manager (923 aplicanţi) şi Deichmann - Asistent vânzări (804 aplicanţi).

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus în luna septembrie de către Interbrands (3.063 aplicanţi), Continental Automotive Group (2.146 aplicanţi) şi Banca Transilvania (1.990 aplicanţi). Următoarele poziţii din top sunt ocupate de Mega Image (1.901 aplicanţi), Deichmann (1.871 aplicanţi), Oracle (1.822 aplicanţi), First Bank (1.631 aplicanţi), Kaufland (1.576 aplicanţi), DVR Pharm (1.484 aplicanţi) şi MedLife (1.413 aplicanţi).

Continental Automotive Group a fost în topul preferinţelor candidaţilor

Şi în luna septembrie au existat candidaţi care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna septembrie au fost: Continental Automotive Group, cu 128 aplicări spontane, Oracle, cu 126 aplicări spontane, Coca Cola HBC, cu 114 aplicări spontane, Adidas România, cu 112 aplicări spontane, Banca Transilvania, cu 106 aplicări spontane, A&D Pharma, cu 105 aplicări spontane, Deichmann, cu 94 aplicări spontane, Orange România, cu 91 aplicări spontane, BCR, cu 85 aplicări spontane, şi Enel, cu 78 aplicări spontane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările