Teodorovici reia tema concedierilor de la stat: Dacă mâine pleacă 20 şi ceva la sută, nu ar fi niciun fel de problemă

Teodorovici reia tema concedierilor de la stat: Dacă mâine pleacă 20 şi ceva la sută, nu ar fi niciun fel de problemă

„Dacă mâine pleacă cel puţin 20% din angajaţii din administraţie, aceasta ar funcţiona mai bine, salariile bugetarilor sunt prea mari, iar evaluarile se fac pe baza unor valori "puerile", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, într-un interviu acordat DC News.

"Am spus-o de mult timp, undeva la 20 şi ceva la sută, cel puţin, (...) dacă pleacă mâine, nu e niciun fel de problema în adminstraţie", a precizat Eugen Teodorovici. În plus, a continuat ministrul Finanţelor Publice, dacă acel procentaj ar pleca, administraţia "s-ar mişca şi mai bine".
 
"După această declaraţie, vor începe, din nou, mulţi să fie nemulţumiţi. Dar este realitatea, nu trebuie să o ascundem", a adăugat ministrul de Finanţe.
 
El a admis că nu este normal ca salariile de la buget să fie mai mari decât cele de la privat. 
 
"Salariile, într-adevăr, e o situaţie neplăcută şi trebuie întoarsă, inversată. Nu poţi să ai, într-adevăr, la stat salarii mai mari decât în sectorul privat", a spus Teodorovici.
 
"Statul oricum îţi oferă un statut aparte, anumite facilităţi, avantaje, o zonă în care nimeni nu te controlează sau nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat.
 
Adică sunt acele valori foarte, aşa, puerile. Dai acolo nişte aprecieri pe care nu le poţi cuantifica în mod foarte clar şi dacă vreţi, toată lumea în administraţie suntem nişte super-eroi. Dar lucrurile în spate se întâmplă exact invers”, a precizat ministrul.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: