Salariile miniştrilor şi ale altor demnitari vor fi drastic micşorate. Şomajul tehnic se aplică doar pentru 500.000 de bugetari

Salariile miniştrilor şi ale altor demnitari vor fi drastic micşorate. Şomajul tehnic se aplică doar pentru 500.000 de bugetari

Un prim draft al unui proiect de ordonanţă privind micşorarea salariilor miniştrilor şi ale altor demnitari prevede diminuarea acestora cu un procent similar celui cu care sunt diminuate veniturile celor trimişi în şomaj tehnic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse citate de Digi24, indemnizaţiile demnitarilor ar putea scădea cu 25% însă procentul nu este, în acest moment, clar stabilit.

Pe de altă parte, surse avizate au declarat pentru „Adevărul” că doar 500.000 de bugetari vor intra, prin rotaţie, în şomaj tehnic, 700.000 de bugetari fiind exceptaţi de la aceste proceduri.

Aşa cum am mai scris, în cazul bugetarilor, diminuarea veniturilor lunare este de numai 12,5%, faţă de 25% cât se aplică angajaţilor din mediul privat.

În ceea ce priveşte diminuarea veniturilor demnitarilor, această posibilitate a fost vehiculată pentru prima data de premierul Ludovic Orban, în cadrul şedinţei de Guvern de joi.

 „Să găsiţi o măsură de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică şi pentru noi”, a spus premierul referindu-se la ordonanţa privind şomajul ethnic inclusive pentru bugetari, care va fi aprobată la începutul săptămânii viitoare.
 
Miercuri seară, atât premierul Ludovic Orban, cât şi ministrul Muncii Violeta Alexandru au declarat că se pregăteşte o ordonanţă privind şomajul tehnic în instituţiile publice.
 
Potrivit declaraţiilor oficiale, bugetarii vor beneficia de 75% din salariul brut de încadrare - cuprins între 16.600 pentru functii de conducere (cum este cazul presedintelui ANAF) şi 5.000-6.000 (pentru un inspector al Fiscului – având posibilitatea de a lucra, prin rotaţie, în perioada şomajului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: