Primele lovituri serioase ale pandemiei. O fabrică importantă se închide din cauza lipsei de comenzi

Primele lovituri serioase ale pandemiei. O fabrică importantă se închide din cauza lipsei de comenzi

Fabrica ce va fi închisă, RHM Pants, era destinată producţiei de pantaloni clasici

Pandemia de coronavirus începe să facă victime serioase şi în rândul companiilor din România. Una dintre ele a anunţat că se închide din cauza lipsei de comenzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul german de pantaloni Dr. Bock, furnizor pentru brandurile Hugo Boss, Marc O'Polo, Raffaello Ross, Windsor, Rene Lezard, Tiger, închide fabrica de la Estelnic (judeţul Covasna), prima construită de grup în România, în 1992, invocând pandemia de coronavirus, scrie profit.ro. 

Fabrica este una dintre cele mai mari companii producătoare de pantaloni din România, 620 de angajaţi urmând însă acum să fie disponibilizaţi. Fabrica ce va fi închisă, RHM Pants, era destinată producţiei de pantaloni clasici.

Dr. Bock justifică închiderea fabricii prin cererea scăzută şi comenzile anulate de clienţi importanţi. Scăderea cererii nu poate fi compensată prin măsuri imediate, iar recuperarea pe piaţă nu este aşteptată pe termen scurt, este explicaţia companiei, potrivit profit.ro.

Grupul german mai operează încă trei fabrici în România, care angajează în total 700 de persoane (aproape cât lucrează doar în fabrica închisă acum), respectiv producătorul de blugi Platanus, producătorul de pantaloni sport Transilvanian Trousers şi unitatea de spălare RGT România (Ready Garment Technology), toate în Covasna. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: