Peste 20.000 de clienţi BCR au solicitat amânarea ratelor

Peste 20.000 de clienţi BCR au solicitat amânarea ratelor

Peste 20.000 de clienţi BCR care deţin 24.000 de credite au aplicat, până în prezent, pentru amânarea ratelor. Peste 40% dintre clienţi au optat pentru soluţiile oferite de bancă.

Ştiri pe aceeaşi temă

BCR a implementat deja soluţii rapide de amânare pentru 6.000 de clienţi, au anunţat reprezentanţii, miercuri, într-o conferinţă de presă online, susţinută de Sergiu Manea (CEO BCR) şi Dana Dima (VP Retail & Private Banking BCR).

Din 31 martie, pentru 380.000 de clienţi deţinători de carduri de credit şi overdraft BCR a aplicat deja amânarea la plată a sumei minime obligatorii şi a dobânzii.

Peste 70% dintre clienţii care deţin credite de consum la BCR au şi o asigurare de şomaj.

BCR oferă amânarea la plată inclusiv în aplicaţia George, pe lângă site-ul BCR şi Contact Center, iar aproape 10.000 de clienţi si-au confirmat deja informaţiile în George. În prezent, banca înregistrează 300 de conturi deschise online 100% zilnic (prin George), volumul dublându-se în ultima perioadă

BCR mai anunţă că a menţinut complet operaţionale toate serviciile, inclusiv întreaga reţea de unităţi, cu excepţia celor din marile centre comerciale, închise de autorităţi.

Pe 21 aprilie, 1.457 de angajaţi BCR lucrau de acasă, iar în total 2.241 au accesat sistemele băncii de la distanţă în aceeaşi zi.

În prezent, 432 de unităţi BCR funcţionează cu doar 50% din echipă. Au fost adoptate şi sunt menţinute intens măsuri de protecţie în unităţi: panouri plexi, mănuşi, măşti, substanţe antiseptice, alături de măsuri speciale de pază şi de reorganizare a fluxului de clienţi.

BCR a decis să aloce, în 10 oraşe, sucursale speciale, resurse şi consilieri dedicaţi pentru cei care astăzi muncesc în linia I: doctori, personal sanitar, militari şi poliţişti.

Peste 30.000 de carduri au fost expediate prin curier către adresele de domiciliu ale clienţilor, pe cheltuiala băncii.

În perioada  16 martie  – 16 aprilie  de când s-a instalat  starea de urgenţă, BCR a aprobat pentru clienţi coporate finanţări noi în valoare de aproximativ 500 milioane de euro, reprezentând finanţări de investiţii, achiziţii şi capital circulant. Beneficiarii  acestor aprobări sunt companii preponderent din sectoarele: energie, agricultură, industria alimentară, produse de consum nonciclice.

În cadrul IMM Invest, BCR a a primit un plafon de 3,4 miliarde de lei. Considerând garantarea de 80% banca estimează că va acorda în jur de 4 miliarde lei credite pentru IMM, dublând practic portofoliul de credite IMM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările