O treime dintre angajaţi iau în considerare schimbarea locului de muncă în următorul an. Care sunt principalele motive ale acestora

O treime dintre angajaţi iau în considerare schimbarea locului de muncă în următorul an. Care sunt principalele motive ale acestora

Foto Arhivă Adevărul

Peste 35% dintre angajaţi se gândesc să treacă la un nou loc de muncă în următoarele 12 luni, având în vedere pandemia globală COVID-19, arată raportul Kaspersky "Securing the Future of Work".

Potrivit sursei citate, printre motivele care stau la baza acestei schimbări se numără dorinţa de a primi un salariu mai mare (49%) şi menţinerea unui echilibru echitabil între viaţa profesională şi cea privată (41%), transmite News.ro.
 
Conform raportului, în timp ce aproape fiecare a doua persoană ar prefera să rămână în poziţia actuală (48%), mulţi angajaţi încă se simt încurajaţi să-şi reconfigureze zilele de lucru pentru a se potrivi mai bine cu viaţa lor personală. 
 
”Pe fondul restricţiilor de circulaţie şi al lucrului de la distanţă, aceştia au avut, de asemenea, mai mult timp pentru a reflecta la viitoarele lor cariere, pentru a se perfecţiona sau a învăţa ceva nou", relevă raportul.
Indiferent de direcţia pe care o aleg, cel mai întâlnit motiv invocat de ei pentru a încerca un nou loc de muncă este reprezentat de obţinerea unui salariu mai bun (49%).
 
"Crearea unui echilibru mai bun între viaţa profesională şi viaţa personală este al doilea motiv important, subliniat de 41% dintre respondenţi. Pandemia a scos la iveală bucuria de a petrece mai mult timp acasă, cu familia, precum şi tendinţa de a investi timp în interese personale şi hobby-uri. Este posibil ca angajaţii să dorească să menţină această oportunitate deschisă şi pe viitor",transmit reprezentanţii Kaspersky.
 
Sursa citată menţionează că, după salariu şi confort personal, căutarea unui rol care să merite eforturile şi care să fie mai interesant este al treilea cel mai important motiv întâlnit în rândul respondenţilor (35%). 
 
"Prin regândirea dorinţelor şi a capacităţilor lor, oamenii vor crea o nouă realitate de lucru. Fie că îşi schimbă locul de muncă sau îşi păstrează rolurile actuale, se vor strădui să menţină beneficiile muncii la distanţă şi condiţiile de lucru mai confortabile. Dar pentru a realiza acest lucru, angajaţii trebuie să aplice atitudinea adecvată, să înveţe să fie flexibili şi să lucreze mai inteligent. Şi, desigur, trebuie să îşi organizeze mediul de lucru şi să îşi asume responsabilitatea pentru fiabilitatea şi securitatea acestuia. La urma urmei, acest lucru poate deveni chiar şi un avantaj competitiv în ochii angajatorilor", spune Sergey Martsynkyan, head of B2B Product Marketing la Kaspersky.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările