Noul ministru al Transporturilor: Ce s-a întâmplat la Tarom depăşeşte orice imaginaţie. Nu există instituţie să nu fie în control. ATR-uri fără contract

Noul ministru al Transporturilor: Ce s-a întâmplat la Tarom depăşeşte orice imaginaţie. Nu există instituţie să nu fie în control. ATR-uri fără contract

La Tarom nu mai există instituţie a statului care să nu fie în control, iar ce s-a întâmplat în ultima vreme la această companie „depăşeşte orice imaginaţie”, a declarat miercuri noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, care a dat ca exemplu faptul că fostul şef, Mădălina Mezei, a plătit avans pe noile ATR-uri doar pe baza unui memorandum, fără să semneze un contract.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La Tarom sunt DNA, DIICOT, Corpul de control al primului ministru, Corpul de control al Ministerului Transporturilor, Autoritatea pentru Protecţia Datelor, Consiliul Concurenţei, Autoritatea pentru Discriminare, Poliţia, Parchetul. Nu ştiu dacă mai există vreo instituţie care... Ce s-a întâmplat cu această companie şi modul în care a fost administrată în ultima perioadă depăşeşte orice imaginaţie”, a declarat Lucian Bode, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că Tarom are disponibili în conturi 21 milioane de euro, compania a înregistrat pierderi de 160 milioane lei în 2018 şi se pregăteşte să depăşească pierderi de 180 milioane lei în 2019.

„Sunt în discuţii avansate pentru achiziţia celor 9 ATR-uri cu contractul buy-back semnat de doamna Mezei (Mădălina Mezei, fostul director general al Tarom, n.r.). Doamna Mezei a semnat un memorandum prin care a acordat un avans de 900.000 euro pe aceste aeronave. A acordat un avans pe baza unui memorandum. Nu am mai văzut aşa ceva. Nu există niciun contract. Tarom a plătit 900.000 euro avans pentru ATR-uri fără contract, pe baza unui memorandum”, a precizat Bode.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările