Guvernul virează banii pentru fotovoltaice

Guvernul virează banii pentru fotovoltaice

Contractul de finanţare aferent Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice va fi semnat luni, 26 august, în prezenţa vicepremierului Vasile Daniel Suciu şi a ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

„Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, va susţine luni, 26 august 2019, la ora 12.00, o conferinţă de presă alături de viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului.
 
Evenimentul are ca temă semnarea contractului de finanţare aferent Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice, în valoare 536 milioane lei (din Programul Operaţional Regional 2014-2020)”, se arată într-un comunicat remis presei.
 
Guvernul a suplimentat, în şedinţa din 8 august, bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu 536 milioane lei.
 
Suma este asigurată din Programul Operaţional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puţin Bucureşti-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR).
 
Această sumă se adaugă la valoarea de 120 milioane lei, disponibilă deja în bugetul AFM pentru regiunea  Bucureşti-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producţia de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice.
 
„Suntem pregătiţi să lansăm cel mai ambiţios program de mediu din ultimii ani. Prin intermediul acestuia, aproximativ 30.000 de gospodării din România vor putea să îşi reducă costurile cu factura la energie şi chiar să devină prosumatori, deoarece orice cantitate de energie produsă şi neutilizată va fi automat livrată în reţea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total al facturii”, a precizat ministrul Graţiela Gavrilescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: