Fost şef ANAF: Cîţu vrea să încredinţeze fără licitaţie digitalizarea Fiscului. Ştim de pe acum compania

Fost şef ANAF: Cîţu vrea să încredinţeze fără licitaţie digitalizarea Fiscului. Ştim de pe acum compania

Gelu Diaconu Facebook

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, scrie pe pagina sa de Facebook, că ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, vrea să ofere prin încredinţare directă "digitalizararea" ANAF, nu prin licitaţie, şi dă asigurări că totul va fi gata până în vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Monşer, totul are o limită (...). Îţi pot furniza câteva sute de pagini pe care să le studiezi înainte de arunca asemenea absurdităţi în spaţiul public. Despre uriaşa complexitate a acestui proces, despre RAMP, COTS, SIACF, GOTICA, etc., etc.
 
Acest Nae Caţavencu al PNL crede că administrarea creanţelor bugetare, provenite din diferitele categorii de taxe şi impozite, cu baze de calcul complet diferite, cu un istoric diferit, cu termene de plata aşijderea, cu stingeri de plată prin compensare, cu suprasolviri, cu transferuri de companii în timp real de la o administraţie fiscală la alta, cu modificări continue ale legislaţiei fiscale, cu proceduri diverse de corecţie a obligaţiilor istorice cum ar fi ordonanţe de urgenţa de stingere prin anulare/amnistie, cu posibile milioane de interogări zilnice ale bazelor de date...etc.etc., s-ar putea "digitaliza" (ca să folosesc termenul său preferat) până prin...vară!!!
 
I-o fi zis cineva, o fi citit, s-o fi interesat despre ce însemnă un centru de date la standarde TIER 4 support, de care este nevoie ca aerul la ANAF, înainte de declaraţiile acestea tipice pentru un politician demagog?
 
Dacă cumva veţi îndrăzni să acordaţi prin încredinţare directă "digitalizararea" ANAF, voi face public numele companiei câştigătoare imediat când veţi demara procedura. Pentru că ştim de pe acum cine este vizată!
Nu uitaţi o vorbă simplă, din popor: întotdeauna minciuna are picioare scurte”, a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook.
 

Surse avizate au declarat pentru „Adevărul” că nicio persoană din Ministerul de Finanţe sau din cadrul ANAF nu vrea să semneze actele pentru o astfel de încredinţare directă şi că oricum nu CSAT ar trebui să aprobe un astfel de demers

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă la Digi24 că va cere CSAT să declare informatizarea ANAF şi a Ministerului Finanţelor proiecte de importanţă naţională şi că aceasta e modalitatea prin care încearcă să ocolescă birocraţia şi funcţionarii care nu-şi fac datoria.
 
„România nu mai are timp să stea cu acest sistem informatic al ANAF”, a declarat Florin Cîţu, arată digi24.ro. „Să putem merge pe încredinţare directă, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper ca în martie, aprilie. Mergem ]n CSAT din disperare. Trebuie să intri direct în ei, sunt oameni care sunt acolo care par să vrea să facă doar rău României. Nu există nicio scuză, decât rea voinţă şi poate şi alte interese. Să ai sistem privat pregătit de un an jumate şi tu să nu ai nici caiet de sarcini pregătit!”, a spus mai ministrul.
 
Cîţu a precizat că faptul că sistemul informatic de la ANAF nu funcţionează este o problemă de importantă naţională.
 
Cîţu a spus că pentru proiect se va face o cercetare de piaţă în urma căreia va fi aleasă firma sau firmele care se vor ocupa de informatizare.
 
„Procedura e mult mai rapidă, dar nu se încredinţează primei firme venite. Costul nu pot să îl spun, dar veniturile pe care sperăm să le încasăm, dacă ne uităm în alte ţări după informatizarea Autorităţii Fiscale, vorbim de zeci de miliarde de lei. Deci costul va fi nesemnificativ, comparativ. Banii au fost acolo tot timpul de la buget pentru informatizare şi s-au cumpărat servere care stau pe holuri de trei ani de zile. Şi de la Banca Mondială. Acolo au fost bani de la Banca Mondială şi 30 de milioane de la buget”, a spus ministrul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: