Camera Consultanţilor Fiscali are un nou preşedinte. Manolescu: Obiectivul nostru major va fi să ajutăm contribuabilii

Camera Consultanţilor Fiscali are un nou preşedinte. Manolescu: Obiectivul nostru
major va fi să ajutăm contribuabilii

Dan Manolescu FOTO wall-street.ro

Dan Manolescu este noul preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali, în urma alegerilor din 22 aprilie, din cadrul Conferinţei ordinare anuale a Camerei, el declarând, la preluarea mandatului, că obiectivul major va fi acela de a ajuta contribuabilii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugen-Dragoş Doroş, fostul şef al ANAF, a fost de asemenea numit prim-vicepreşedinte al  Camerei Consultanţilor Fiscali. Vicepreşedinţii sunt Romulus-Dimitrie Badea, Sorin-Adrian Robu, Ionuţ Simion, Maria-Iulia Sabolevschi-David şi Daniela Tănase.

Din Consiliul Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali mai fac parte Alin Chitu, Marian-Alin Irimia, Elena-Oana Iacob, Elena Iordache, Alice-Valeria Gheorghiu, Adrian Luca, Alexandr Milcev şi Mariana Vizoli.

Mandatul noului Consiliu Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali este de 5 ani.

 „Vom urmări creşterea vizibilităţii Camerei în calitate de partener esenţial al autorităţilor în dezbaterile privind rolul profesiei de consultant fiscal în societatea românească.  Înţelegem din intenţiile exprimate de către autorităţi că vor fi aduse modificări majore, atât legislaţiei fiscale, cât şi rolului pe care profesia noastră îl are şi ne vom implica activ în acest proces, cu obiectivul de a avea la finalul acestui demers o legislaţie fiscală cât mai clară şi facilă pentru contribuabili.  Considerăm că, rolul profesiei trebuie să rămână acela de a ajuta contribuabilii”, a spus Dan Manolescu la preluarea noului mandat.  

Guvernul intenţionează să introducă, de la 1 ianuarie 2018, doar două rate de impozitare a veniturilor globale, de 0% pentru venituri lunare de sub 2.000 lei şi de 10% peste acest nivel, iar declaraţiile fiscale vor fi făcute pentru veniturile globale de către consultanţi plătiţi din bani publici. Potrivit ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, ar fi nevoie de aproximativ 35.000 de consultanţi fiscali care să-i ajute pe români să întocmească declaraţiilor fiscale, care ar putea fi plătiţi chiar şi cu 10.000 de lei.

Camera Consultanţilor Fiscali este o organizaţie profesională, alcătuită din consultanţi fiscali, consultanţi fiscali asistenţi şi societăţi de consultanţă fiscală,  membri activi şi inactivi, înscrişi în Registrul consultanţilor fiscali şi al societăţilor de consultanţă fiscală. Camera Consultaţilor Fiscali asigură accesul la profesia de consultant fiscal, autorizarea activităţii de consultanţă fiscală precum şi organizarea si coordonarea acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările