Banca Transilvania intră pe piaţa pensiilor private facultative, Pilonul III

Banca Transilvania intră pe piaţa pensiilor private facultative, Pilonul III

Banca Transilvania a primit acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru achiziţia administratorului de pensii private Certinvest Pensii.

Astfel, ASF a informat, la Capitolul „Autorizare” că a aprobat „proiectul de achiziţie a acţiunilor Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. de către BT Asset Management S.A.I. S.A. şi BT Investments S.R.L. şi avizarea deţinerii mai mari de 5% din capitalul social al Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. pe care BT Asset Management S.A.I. S.A. o va avea la finalizarea achiziţiei”.
 
Grupul Financiar Banca Transilvania a anunţat în octombrie 2019 intenţia de a-şi extinde serviciile financiare pentru cei peste 3 milioane de clienţi printr-o investiţie în domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, în Bucureşti, a unui agajament ferm între BT Asset Management, BT Investments şi Certinvest Pensii privind achiziţia.
 
”Pornim cu aproape 10.000 de clienţi şi cu peste 75 de milioane de lei în administrare. Urmează o perioadă de integrare a Certinvest Pensii în Grupul Financiar BT şi de pregătire pentru clienţi. Ne adresăm celor care îşi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT”, declară Aurel Bernat, director general BT Asset Management.
 
Grupul Financiar Banca Transilvania îşi propune ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant pe piaţă, pe modelul companiilor din Grupul BT.
 
În plus, urmăreşte stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opţională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active, dar şi oferirea unei alternative de investiţii, atât prin pensiile facultative, cât şi prin fondurile de investiţii, pe fondul trendului ascendent al economisiri.
 
Tranzacţia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar BT, membru exclusiv în România al alianţei internaţionale Oaklins.
 
BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiţii prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investiţii în administrare şi peste 45.000 de clienţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările