Autostrada Lugoj-Deva. Traficul va fi deschis la finalul lunii septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, sâmbătă, la Deva, că lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva va fi deschis traficului rutier la finalul lunii septembrie.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Deva, că la finalul lunii septembrie va fi deschis circulaţiei rutiere Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, fără a avansa o dată exactă.

„Lotul de autostradă la finalul lunii septembrie va fi dat în trafic”, a declarat Cuc, potrivit News.ro.

Ministrul Transporturilor a criticat Asociaţia Pro Infrastructura despre care a spus că ” să se hotărască mai întâi ce vor”.

„Pro Infrastructura spunea ca sunt probleme grave pe lotul acela, acum spune că este un lot care poate fi deschis. Pro Infrastructura să se hotărască mai întâi ce vor, dar în momentul de faţă noi trebuie să ne asigurăm că o autostradă, când o dăm în folosinţă, nu începem să pompăm bani pentru mentenanţă şi pentru întreţinere sau pentru remedieri care apar în exploatare a doua zi. În acest sens, s-au dispus nişte măsuri de către Compania de Autostrăzi, nu de către ministru”, a spus ministrul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat, la sfârşitul lunii august, contractul Lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, cu un consorţiu de firme spaniole, cu 16 zile înainte ca tronsonul să fie deschis traficului.

Atunci CNAIR a invocat probleme legate de execuţia lucrării şi a promis că va aduce propriii muncitori să rezolve multele deficienţe constatate.

Lucrările la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cu o lungime de 21 kilometri, au pornit în urmă cu şase ani. Acest tronson nu a fost recepţionat, conform graficului. În ciuda refuzului constructorului, au fost recepţionaţi, totuşi, forţat, 800 de metri pentru a se asigura descărcarea de pe Lotul 4.

Constructorii au spus în repetate rânduri că deficienţele puteau fi remediate chiar în condiţiile în care circulau maşini pe segmentul de autostradă, întrucât traficul e în siguranţă, însă comisia de recepţie nu a fost de acord.

Mai mult, reprezentanţii asocierii de firme care a construit tronsonul au susţinut că mai au de primit 21 de milioane de euro de la CNAIR pentru lucrare, iar banii ar trebui plătiţi odată ce se face recepţia.

De altfel, constructorii ameninţă că se vor adresa Comisiei Europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite