Revolut introduce comisioane pe conturile gratuite. Schimbările din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Card Revolut FOTO SHUTTERSTOCK

Revolut a anunţat introducerea de taxe pentru utilizatorii de conturi gratuite, scrie presa internaţională, precizând că acest lucru a supărat mulţi dintre utilizatori.

„Am discutat cu mii dintre voi despre cum vă putem ajuta să obţineţi şi mai mult din banii dvs.”, a fost declaraţia introductivă, citată de finews.com, altif.com, The Paypers şi independent.ie.

Restul scrisorii a fost consacrat modului în care Revolut avea să câştige mai mulţi bani din servirea clienţilor săi.

6 Franci per tranzacţie

De aceea, scrie finews.com (publicatie din Elveţia), Revolut va introduce comisioane valutare pe 12 august 2020. Începând din acea zi, trimiterea de bani în străinătate va costa 1 franc elveţian (1,06 USD) pentru o tranzacţie în moneda ţării respective, 4 franci pentru tranzacţii în dolari şi 6 franci în orice altă monedă - de exemplu, dacă doriţi să trimiteţi lire sterline către cineva din Brazilia.

Mai mult, limita superioară a comenzilor de schimb gratuit va fi redusă la 1.250 de franci, iar procentul perceput pentru comenzile în weekend a crescut la 1 la sută de la 0,5 la sută.

Acest lucru va supăra un procent substanţial al clienţilor băncii. Majoritatea clienţilor Revolut au folosit serviciile băncii digitale pentru a efectua plăţi externe tocmai pentru că erau mici costurile, iar comisioanele erau aproape inexistente.

Ce se întâmplă în România

În urmă cu câteva zile, utilizatorii Revolut au fost informaţi că limitele tranzacţiilor pentru conturile Standard vor fi modificate de pe 12 august. Iată cele mai importante schimbări anunţate:

Echipele de suport vor putea să oprească o tranzacţie mai rapid dacă ai trimis banii către un cont greşit, astfel încât să poţi avea banii înapoi şi să-i trimiţi cui trebuie.

Limita de schimb valutar va fi de 5.000 de lei în fiecare lună, conform datelor Revolut aceasta fiind o cifră care nu e atinsă de majoritatea celor care au contul standard, Peste această limită, fee-ul va fi de 0,5% pentru fiecare tranzacţie. Conturile Premium şi Metal vor avea schimb valutar nelimitat ca şi până acum.

Pentru schimburile valutare din weekend procentul va fi schimbat de la 0,5% la 1%, Revolut spunând că acest comision acoperă anumite riscuri privind mişcările neaşteptate ale pieţei, ca în ultima perioadă. Ratele de schimb interbancar vor fi păstrate în timpul săptămânii ca şi până acum.

Transferurile către alţi utilizatori Revolut, transferurile interne şi cele de euro vor rămâne gratuite, dar pentru transferurile către o altă ţară vei avea o singură tranzacţie gratuită, iar ulterior vei fi taxat cu 2,5 lei pentru fiecare plată făcută către altă ţară.

Dacă faci un transfer către un cont din altă ţară, dar nu în moneda naţională, va exista o taxă de 15 lei pentru transferuri în dolari (de exemplu să transferi dolari către un cont de lei) şi 25 de lei pentru transferuri non-USD, adică lire sterline către lei, de exemplu.

Schimbările vor avea loc de la 12 august în mod automat pentru toate conturile standard.

Comisioanele percepute in Romania pot fi verificate AICI

„Vrem să le oferim utilizatorilor Revolut o singură platformă cu ajutorul căreia să îşi gestioneze întreaga viaţă financiară simplu şi eficient, aşa că am regândit aplicaţia astfel încât să le punem la dispoziţie soluţii practice şi la îndemână pentru nevoile lor financiare de zi cu zi. 

Am gândit aceste modificări în concordanţă cu ceea ce îşi doresc utilizatorii de la o aplicaţie pentru gestionarea banilor, bazându-ne pe datele care arată modul în care ei folosesc aplicaţia. Ştim că utilizatorii îşi doresc să folosească Revolut nu doar atunci când călătoresc, ci zi de zi, pentru a-şi controla mai bine cheltuielile. 

Prin urmare, investim în funcţionalităţi care le aduc valoare zilnic şi am lansat o nouă versiune a aplicaţiei care face ca gestionarea banilor să fie mult mai uşoară”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE - Revolut.

În România sunt peste 1 milion de utilizatori

Spre finalul lunii februarie, Revolut anunţa că a depăşit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creştere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. România devine astfel a doua cea mai mare piaţă Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.

Fintech-ul britanic a înregistrat o creştere record pe piaţa locală şi a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an. Utilizatorii apreciază simplitatea produsului, precum şi funcţionalităţile sale de siguranţă sporită, care îl transformă într-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piaţă la momentul actual.

„Creşterea înregistrată pe piaţa din România confirmă faptul că le-am oferit românilor un mod mai bun, mai sigur şi mai eficient de a-şi gestiona banii şi de a-şi organiza întreaga viaţă financiară, de la cheltuieli curente la investiţii. Peste 1 milion de români au încredere în noi, iar acest lucru presupune în primul rând o responsabilitate: să continuăm să îmbunătăţim serviciile oferite, precum şi să diversificat portofoliul, oferind în acelaşi timp un serviciu financial semnificativ mai bun, care rezolvă probleme reale pentru utilizatorii noştri. Suntem hotărâţi să devenim din ce în ce mai buni şi suntem recunoscători fiecărui utilizator în parte: utilizatorii noştri sunt cei mai puternici ambasadori de brand şi datorită lor suntem astăzi aici. Suntem încrezători că acesta este doar începutul şi că vom continua să creştem împreună, atât pe piaţa din România, cât şi în străinătate”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE - Revolut.

    

Cine sunt utilizatorii Revolut din România 

Vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulţi provin din mediul urban, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi fiind oraşele cu cei mai mulţi utilizatori.

De la lansarea Revolut pe piaţa locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacţii, cu o valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde de euro. Dacă imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi. 62% dintre tranzacţii sunt efectuate în ţară, iar comercianţii preferaţi sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s şi Auchan.

Românii au încredere în Revolut şi atunci când călătoresc peste hotare, iar în topul ţărilor unde utilizatorii Revolut plătesc cu cardul se numără Ungaria, Italia, Marea Britanie şi Germania. Călătoriile sunt de altfel unul dintre principalele obiective pentru care românii strâng bani cu ajutorul Vaults, una dintre cele mai îndrăgite funcţionalităţi ale aplicaţiei, care le permite să rotunjească tranzacţiile efectuate pentru a economisi mărunţişul rămas. Doar anul trecut, au fost deschise peste 214.000 de puşculiţe digitale Vaults în care au fost depozitate peste 58 de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite