Războiul berii, jucat în trei: grupul SABMiller a înaintat o propunere de cumpărare a Heineken. Iar AB InBev ar vrea să cumpere SABMiller

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Heineken deţine patru fabrici în România şi brandurile Ciuc, Silva, Golden Brau, Bucegi, Neumarkt, Gambrinus, Harghita şi Haţegana          FOTO Heineken România
Heineken deţine patru fabrici în România şi brandurile Ciuc, Silva, Golden Brau, Bucegi, Neumarkt, Gambrinus, Harghita şi Haţegana          FOTO Heineken România

Grupul Heineken a refuzat o ofertă de preluare venită din partea SABMiller, al doilea producător de bere din lume ca mărime, scrie Bloomberg.

SABMiller încearcă să îşi consolideze poziţia în faţa liderului mondial Anheuser-Busch (AB) InBev, însă familia care controlează Heineken a anunţat deja că a declinat oferta, întrucât doreşte ca grupul să rămână independent.

Familia Heineken, care a fondat compania în 1864, deţine puţin peste 50% din acţiunile producătorului de bere, prin concernul Heineken Holding.

Oferta pentru preluarea Heineken ar depăşi cea mai mare tranzacţie din industrie de până acum, în urma căreia InBev a preluat Anheuser-Busch, în 2008, pentru 52 de miliarde de dolari.

De altfel, Anheuser-Busch InBev a cheltuit aproape 100 de miliarde de dolari în ultimii zece ani pentru cumpărarea unor producători mai mici, cum ar fi Corona sau Budweiser.

UPDATE Anheuser-Busch (AB) InBev ar negocia obţinerea unor credite pentru a finanţa o posibilă achiziţie a companiei rivale SABMiller, într-o tranzacţie estimată la aproape 122 de miliarde de dolari, relatează MarketWatch, citând surse din piaţă. Acţiunile SABMiller au urcat cu 13% pe piaţa din Londra în urma informaţiilor privind o posibilă ofertă de preluare din partea AB InBev, evaluând compania la 99 miliarde de dolari.

Concomitent, SABMiller, numărul doi în clasamentul mondial al producătorilor de bere, nu s-a lăsat descurajat de refuzul Heineken şi intenţionează să vină cu o nouă ofertă.

Heineken ocupă poziţia a treia în clasamentul producătorilor de bere la nivel mondial după volum, după Anheuser-Busch InBev şi SABMiller.

Heineken este prezentă în România, unde deţine o serie de branduri precum Ciuc, Silva, Haţegana, Golden Brau, Bucegi, Neumarkt, Gambrinus, Harghita, dar şi mărcile Heineken şi Desperados. Grupul deţine patru fabrici în ţara noastră, la Miercurea Ciuc, Craiova, Constanţa şi Târgu Mureş. La nivel internaţional, Heineken deţine şi mărcile Amstel, Edelweiss, Zipfer, Krusovice, Gösser sau Schlossgold.

SABMiller deţine în ţara noastră fabrici la Timişoara, Braşov, Buzău şi o „mini-unitate“ la Cluj. Grupul deţine în România mărcile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Stejar şi Azuga, în vreme ce la nivel mondial deţine brandurile Pilsner Urquell, Grolsch, Redd's şi Peroni Nastro Azzurro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite