Producătorii din Marea Britanie sunt nevoiţi să exporte carnea în Europa pentru tranşare, apoi o reimportă şi o vând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesatorii de carne de porc vor să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranşate, după cum a relatat Financial Times.
Procesatorii de carne de porc vor să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranşate, după cum a relatat Financial Times.

Procesatorii de carne din Marea Britanie sunt nevoiţi să exporte în UE carcasele de animale pentru a fi tranşate şi apoi să le reimporte, din cauza crizei de muncitori calificaţi din industrie, relatează The Guardian.

Producătorii de carne de vită exportă carcase în Irlanda pentru tranşare şi ambalare, spune Nick Allen, directorul executiv al Asociaţiei Britanice a Procesatorilor de Carne, înainte ca produsele să fie aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri.

Pe de altă parte, procesatorii de carne de porc vor să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranşate, după cum a relatat Financial Times. Aceasta, deşi guvernul a anunţat luna trecută o politică de imigraţie post-Brexit, în baza căreia ar fi acordate vize temporare pentru lucrători sezonieri în industria cărnii de porc.

Măsura are ca scop să prevină sacrificarea în masă a porcilor sănătoşi în ferme, deoarece abatoarele şi fabricile de procesare a cărnii nu mai au destui angajaţi după Brexit şi sunt la capacitate maximă. Cu toate acestea, 10.000 de animale au fost ucise până acum, potrivit Asociaţiei Naţionale a Cărnii de Porc, iar sacrificarea continuă.

În urma deciziei Guvernului, 800 de angajaţi calificaţi din industria cărnii de porc vor putea lucra în Marea Britanie timp de şase luni. Cu toate acestea, fermierii şi procesatorii de carne încă aşteaptă sosirea muncitorilor, iar aceştia vor ajunge la sfârşitul lunii noiembrie, cel mai devreme.

O problemă pentru producătorii de carne de porc este că orice carne exportată în UE pentru tranşare nu va mai putea fi etichetată ca britanică atunci când este reimportată în Regatul Unit pentru vânzare.

„Este un semnal pentru cât de disperate devin lucrurile. În ceea ce priveşte carnea de vită, irlandezii au acces la mulţi muncitori. Au acordat vize pentru a aduce măcelari din străinătate. Au fabrici şi sunt avizaţi pentru supermarketuri. Avem un minus de 10.000-12.000 de muncitori, 800 nu sunt suficienţi, mai ales pentru doar 6 luni. Avem nevoie de cel puţin 18 luni pentru a pregăti aceşti oameni”, a spus Nick Allen.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite