Orașul cu cel mai poluat aer din lume cere funcționarilor publici să lucreze de acasă

0
Publicat:

Unii funcționari publici din capitala Indoneziei, Jakarta, au început să lucreze de acasă săptămâna aceasta, pentru a reduce congestionarea traficului în ideea de a atenua poluarea îngrozitoare a aerului care a cuprins orașul, desemnat ca având cel mai poluat aer din lume, relatează CNN.

Jakarta a fost desemnat drept cel mai poluat oraș din lume pe 9 august, Foto: Shutterstock
Jakarta a fost desemnat drept cel mai poluat oraș din lume pe 9 august, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, calitatea aerului din Jakarta, un megaoraș de 10,5 milioane de locuitori, s-a deteriorat la niveluri periculoase în ultimele săptămâni, compania elvețiană de tehnologie IQAir clasându-l drept cel mai poluat oraș din lume pe 9 august.

Astfel, președintele Joko Widodo a cerut intervenția urgentă a guvernului, prezidând o reuniune de urgență a cabinetului cu miniștrii pe 14 august pentru a discuta despre agravarea poluării aerului și făcând apel la lucrătorii din capitală să reducă congestionarea traficului lucrând de acasă.

Calitatea aerului în zona Greater Jakarta a fost foarte, foarte proastă”, a spus Widodo. „Sezonul uscat extins din ultimele trei luni a intensificat nivelurile de poluanți... Dacă se consideră necesar, vom pleda pentru un sistem hibrid de lucru, un amestec de lucru la fața locului și la distanță.”, a spus oficialul.

Astfel, jumătate din angajații aflați în serviciul public au început să lucreze de acasă începând de luni, potrivit unui ordin emis de guvernatorul interimar din Jakarta, Heru Budi Hartono, iar numărul lor va crește treptat la 75% din septembrie până pe 21 octombrie.

Politica se va aplica birourilor guvernamentale, dar nu și spitalelor, serviciilor de pompieri și salvare sau transportului public, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului provincial Jakarta, Sigit Wijatmoko.

Aranjamentele de lucru de la domiciliu nu vor perturba serviciile publice”, a spus Wijatmoko în comentariile publicate de CNN Indonesia. „Lucrurile vor continua.”

Școlile situate în apropierea locurilor cheie ale summitului ASEAN vor impune, de asemenea, învățământul la distanță pentru elevi din septembrie, a adăugat Wijatmoko.

Oficialii indonezieni resimt presiunea înaintea celui de-al 43-lea Summit ASEAN, care va avea loc la Centrul de Convenții Jakarta la începutul lunii septembrie. ASEAN este un bloc regional care reunește 10 țări din Asia de Sud-Est, dintre care multe au suferit de mult timp niveluri ridicate de poluare în orașele lor mari.

Miniștrii din țara din Asia de Sud-Est au confirmat în această săptămână că președintele Widodo se luptă cu o tuse de câteva săptămâni și au sugerat că aceasta ar putea fi legată de agravarea poluării aerului din Jakarta.

Poluarea aerului a afectat de multă vreme zona metropolitană Jakarta, cu fabrici, centrale electrice pe cărbune și congestionarea traficului contribuind toate la smog, potrivit experților.

Adresându-se reporterilor după reuniunea de urgență a cabinetului de săptămâna trecută, ministrul Turismului, Sandiaga Uno, a declarat că guvernul face „pași concreți” pentru a îmbunătăți calitatea aerului din Jakarta pe termen lung.

Dacă ne uităm la succesul Beijingului, sunt foarte încrezător că, prin colaborarea guvernelor locale și a întreprinderilor, putem îmbunătăți și calitatea aerului în Jakarta”, a declarat anterior ministrul Turismului Sandiaga Uno, referindu-se la succesul guvernului chinez în îmbunătățirea calității aerului în capitala sa.

Experții au declarat anterior pentru CNN că plățile din sănătate care au legătură cu poluarea aerului din Indonezia nu pot fi subestimate.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite