O bancă ungurească vrea să reintre în România la foarte puțin timp după ce și-a vândut filialele
0O bancă ungurească vrea să reintre în România la foarte puțin timp după ce și-a vândut filialele, anunțul fiind făcut chiar de președintele instituției financiare în cadrul Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc la Budapesta.

Sándor Csányi, președintele și directorul general al OTP Bank, a declarat că banca „a achiziţionat 26 de instituţii financiare de-a lungul istoriei sale şi 14 în ultimii zece ani, fiind lider de piaţă în cinci ţări”. Bilanţul său total a crescut la 106 miliarde de euro la sfârşitul anului 2024, ceea ce reprezintă o triplare în zece ani şi plasează instituţia financiară în categoria băncilor central-europene medii, a spus acesta, potrivit hirado.hu.
Potrivit lui Sándor Csányi, retragerea de pe piaţa românească a fost o decizie bună pe termen scurt şi mediu, însă potrivit planurilor, banca ar putea reveni ulterior pe una dintre cele mai mari pieţe bancare din regiune, de data aceasta „cu o prezenţă mai mare”. Între timp, se intenţionează lansarea unor servicii financiare transfrontaliere, a mai spus şeful de bancă.
La finalul lunii iulie a anului trecut, Banca Transilvania a anunțat finalizarea achiziției OTP Bank România, precum și a celorlalte subsidiare OTP Group din România.
Primul pas a fost făcut în februarie 2024, când BT și OTP Group au anunțat semnarea acordului de achiziție. Celelalte subsidiare cumpărate de Banca Transilvania sunt OTP Leasing România, OTP Asset Management România, OTP Factoring România, OTP Consulting România, OTP Advisors România și Fundația OTP Bank România. Având în vedere că tranzacția a fost finalizată, Banca Transilvania începe integrarea OTP Bank România și a celorlalte subsidiare.
Cardurile OTP Bank din România au devenit inactive la data de 2 martie 2025.
Amintim că, de achiziția OTP Bank România s-au arătat interesate patru bănci. Este vorba despre grupul bancar italian UniCredit SpA, două bănci din Austria (Raiffeisen Bank International AG şi Erste Group Bank AG), precum şi Banca Transilvania SA.