Mai multe tichete cadou pentru angajate, de 8 Martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta ar putea fi al treilea an consecutiv în care patronii români îşi cresc bugetele destinate acordării de tichete cadou angajatelor, cu ocazia zilei de 8 Martie. În 2016, aceste bugete  creşteau cu 30 la sută, după ce se majoraseră mai majoraseră o dată, cu 10 la sută, în anul precedent.

Patronii români le-ar putea acorda angajatelor, în acest an, chiar şi cu o cincime mai multe tichete cadou decât în 2016, cu ocazia zilei de 8 Martie, apreciază Up România, unul dintre principalii furnizori de produse şi servicii de motivare a angajaţilor de pe piaţa autohtonă.

Dacă se va întâmpla aşa, într-adevăr, atunci 2017 va fi al treilea an consecutiv în care angajatorii români şi-ar creşte bugetele destinate cumpărării de tichete pentru angajate, la început de primăvară. În 2016, angajatorii acordaseră cu 30 % mai multe tichete cadou de 8 Martie decât în anul precedent. Şi asta, în condiţiile în care şi în 2015 numărul de tichete fusese cu 10 %  mai mare decât în 2014, informează Up Româna. 

“Această dinamică pozitivă (...)  se explică, pe de o parte, prin evoluţia generală a economiei şi, pe de altă parte, prin stimulentele fiscale pentru tichetele cadou prevăzute de noile măsuri ale Codului Fiscal, aplicate din 2016”, este de părere Elena Pap, directorul general al Up România.

Avantajul angajatorului – atunci când oferă tichete în loc de prime în bani – este că valoarea respectivelor tichetelor e considerată cheltuială socială şi e deductibilă la calculul impozitului pe profit, câtă vreme valoarea lor nu depăşeşte 5 la sută din fondul brut anual de salarii. Deasemenea, dacă valoarea tichetelor nu depăşeşte 150 lei de persoană, compania nu plăteşte pentru ele nici contribuţii salariale, nici patronale. Şi nici angajata sau angajatul care primeşte tichetele nu plăteşte pentru ele impozit pe venit, în cazul în care valoarea lor e mai mică de 150 lei.

Cele mai generoase cu tichetele cadou au fost, până acum, companiile care activează în industrie, în comerţ, în sectorul non-profit, în domeniul servicilor şi în cel al construcţilor şi imobiliarelor. Statistic, 64 la sută dintre angajatorii care le dau angajaţilor tichete de masă, le acordă acestora, ocazional, şi tichete cadou.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite