Podul de la Brăila: În ce stadiu sunt lucrările şi când va fi dat în folosinţă

Podul de la Brăila: În ce stadiu sunt lucrările şi când va fi dat în folosinţă

Foto Facebook/Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă şi vicepremierul Dan Barna, au fost joi în vizită de lucru la Podul Brăila pentru a vedea care este stadiul lucrărilor şi când ar putea fi dat acesta în folosinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Alături de vicepremierul Dan Barna, am fost azi într-o vizită de lucru pe şantierul unuia dintre cele mai ample proiecte de infrastructură care se construiesc în România: Podul de la Brăila. 
 
Împreună cu E.S. domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, ţară alături de care sărbătorim în 2021 un secol de relaţii diplomatice, am luat pulsul „la cald” al şantierului. 
 
Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcţie avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila şi Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor.
 
Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relaţia Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, a afirmat ministrul Cătălin Drulă.
 
Potrivit acestuia, în prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă:
 
  •  la blocurile de ancoraj,
  •  se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning şi constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm şi cu o lungime, în starea de referinţă, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila şi ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oţel tras la rece şi zincate la cald.
  •  la drumurile de legătură se fac decopertări şi se lucrează la terasamente, poduri şi podeţe

 

Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului şi până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările