ING Bank: A┼čtept─ârile de cre┼čtere economic─â au sc─âzut la cel mai jos nivel din ultimii 4 ani

0
0
Banca Mondial─â a modific─â ├«n sc─âdere prognoza de cre┼čtere economic─â a Rom├óniei ├«n acest an,de la 1,5% la 1,2%.

├Än ciuda unei reveniri a moralului consumatorilor, ├«ncrederea ├«n sectorul serviciilor a ├«nregistrat cel mai redus nivel al ultimilor trei ani ┼či a tras a┼čtept─ârile generale la cel mai sc─âzut nivel din septembrie 2014, arat─â o analiz─â publicat─â de ING Bank Rom├ónia, citat─â de Mediafax.

Dup─â ce a sc─âzut ├«n cinci din cele ┼čase luni ale primei jum─ât─â┼úi a acestui an, tr─âg├ónd un semnal de alarm─â cu privire la cre┼čterea economic─â bazat─â pe consum a Rom├óniei, ├«ncrederea consumatorilor a avut o cre┼čtere abrupt─â ├«n luna iulie, fiind cea mai mare din acest an.

A┼čtept─ârile consumatorilor cu privire la situa┼úia economic─â viitoare, precum ┼či cu privire la perspectivele mai bune de economisire au fost cu at├ót mai ├«ncurajatoare.

Planurile de a cump─âra bunuri cu valoare mare, precum o ma┼čin─â, sau de a aduce ├«mbun─ât─â┼úiri locuin┼úelor au ├«nregistrat, de asemenea, o cre┼čtere, de┼či planurile cu privire la achizi┼úionarea de locuin┼úe a r─âmas plafonat─â pentru al treilea trimestru, lucru ce sugereaz─â c─â decelerarea economic─â s-a oprit.

├Äncrederea ├«n sectorul construc┼úiilor ┼či al comer┼úului cu am─ânuntul a fost, de asemenea, ├«n cre┼čtere. ├Än construc┼úii, num─ârul mai mare de comenzi ┼či o perioad─â de a┼čteptare mai mare au reu┼čit s─â compenseze dificult─â┼úile ├«nt├ómpinate ├«n g─âsirea for┼úei de munc─â, ├«n timp ce ├«n cazul comer┼úului cu am─ânuntul, ├«mbun─ât─â┼úirea a venit aproape ├«n totalitate din presupunerile mai optimiste pentru perioada urm─âtoare.

Industria, cel mai important sector dup─â ponderea sa ├«n indicele ├«ncredere, a sc─âzut ├«n luna iulie din cauza stocurilor mai mari ┼či a nivelurilor sc─âzute ale comenzilor. Acest lucru arat─â c─â, f─âr─â o cre┼čtere semnificativ─â a activit─â┼úii economice din zona euro, industria rom├óneasc─â se ├«ndreapt─â c─âtre rate mediocre de cre┼čtere.

Cel mai evident aspect al raportului a fost, însă, deteriorarea încrederii în sectorul serviciilor, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din martie 2015. Scăderea este vizibilă pentru toate componentele sale, cu o reducere a cererii estimată pentru viitorul apropiat, în timp ce dezvoltarea afacerilor din ultimele trei luni a fost cea mai slabă din ultimii patru ani.

ÔÇ×├Än pofida unei stabiliz─âri a ritmului de cre┼čtere ├«n zona euro, Rom├ónia continu─â s─â ├«nregistreze niveluri de ├«ncredere dezam─âgitoare. Cu toate acestea, nu consider─âm datele actuale at├ót de negative pe c├ót par. Industria este, pentru moment, oarecum protejat─â de activitatea economic─â a zonei euro, ├«n timp ce principala noastr─â preocupare - sc─âderea ├«ncrederii consumatorilor - a fost mult mai bun─â ├«n iulie. Cu Parlamentul ├«n vacan┼ú─â, o lun─â sau dou─â de lini┼čte politic─â ar putea contribui la atenuarea sentimentului de deprimare al consumatorilorÔÇŁ, noteaz─â autorii studiului.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite