Ţiglă metalică vs ţiglă ceramică. Avantaje şi dezavantaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiglă metalică vs. ţiglă ceramică
Ţiglă metalică vs. ţiglă ceramică

Este momentul să îţi schimbi acoperişul sau să îl renovezi? În cazul ăsta, cel mai probabil, ai o dilemă în privinţa materialului învelitor: ţiglă metalică vs ţiglă ceramică? „Adevărul“ vă prezintă avantajele şi dezavantajele fiecăruia tip de material.

Ţiglă metalică vs ţiglă ceramică. Metalul este uşor

Principalul avantaj pentru ţigla metalică este greutatea foarte scăzută. Ţigla metalică este uşoară, având aproximativ 4,5 kg/metrul pătrat, potrivit site-ului manopera-acoperis.ro. Acest lucru face ca ţigla metalică să poată duce la reducerea costurilor cu structura de rezistenţă.

De asemenea, fiind un material metalic, atunci şi rezistenţa sa este mult mai îndelungată, de circa 60 de ani, nu necesită cheltuieli de întreţinere şi nu formează muşchi, aşa cum e cazul celor de ceramică.

Varietatea mare de culori este un alt atu, alături de preţul scăzut. În fine, ţigla metalică este uşor de montat.

Ţiglă metalică vs ţiglă ceramică. Metalul oferă mai puţină termorezistenţă

Dat fiind că ţigla de acest tip este un metal, principalul dezavantaj este faptul că nu oferă termorezistenţă. Mai exact, protejează mult mai puţin la frig în caz de ger. O altă problemă o constituie faptul că în timp se decolorează, iar estetica nu mai este la fel de plăcută faţă de o casă cu ţiglă ceramică. De asemena, montajul trebuie făcut cu atenţie, în vreme ce schimbarea bucăţilor deteriorate se face destul de greu.

Ţiglă metalică vs ţiglă ceramică. Protecţie mai mare

Partea bună a ţiglei din ceramică este că, spre deosebire de cea metalică, aceasta oferă o protecţie mult mai mare la frig, dar şi o protecţie fonică. De asemenea, este un material rezistent la ploile acide şi nu se decolorează . Rezistă chiar şi la excrementele de păsări. Concomitent, cele mai performante modele rezistă chiar şi o sută de ani.

Ţiglă metalică vs ţiglă ceramică. Costuri suplimentare

Problema ţiglei clasice, din material ceramic, este că este foarte grea. În funcţie de producător, o astfel de placă poate avea între 2,5 kilograme şi 4,5 kilograme. Din cauză că necesită mai multă energie la realizare, aceasta este şi mai scumpă şi necesită costuri de montaj mai mari. În fine, la grindină, anumite plăci se pot sparge, ceea ce necesită schimbarea. 

În privinţa stilului, casele cu arhitectură mai modernă sunt acoperite, de regulă, cu ţiglă metalică, în timp ce pentru stiluri arhitectonice clasice, atunci ceramică este materialul necesar.

Dintre producătorii de ţiglă metalică se află Lindab, Rodach sau Ruuki, în vreme ce printre companiile care realizează ţiglă ceramică se află Bramac, Siceram sau Tondach.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite