Fiscul angajează 2.000 de tineri şi înfiinţează o Şcoală de Fiscalitate. Ce specializări trebuie să aibă candidaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anaf sediu

Strategia ANAF pe următorii patru ani cuprinde şi un lan de recrutare a 2.000 de persoane, pentru a acoperi deficitul de personal în creştere după pensionarea altor 3.500.

Reformarea Agenţiei prin digitalizare, componentă esenţială a unui exerciţiu strategic modern, trebuie dublată de o a două componentă de maximă importanţă – managementul eficient al resurselor umane. 

O preocuparea constantă a Agenţiei va fi asigurarea unui management eficient al resurselor umane, dezvoltarea competenţelor şi întinerirea aparatului de funcţionari proprii. Punerea la dispoziţie, de către Agenţie, a unor servicii moderne, presupune existenţa unui corp de funcţionari corespunzător dimensionat, care beneficiază de o pregătire profesională continuă şi manifestă un comportament proactiv. 

Dacă în prezent există circa 2500 de posturi vacante, peste 5 ani numărul acestora va creşte la 6000, ca urmare a atingerii pragului vârstei de pensionare de către unii funcţionari. Este evident faptul că digitalizarea va genera o reducere a numărului de posturi vacante necesare şi, ţinând seama că perioada de formare a unui angajat este de minim doi ani, în perioada 2021 – 2024 este necesară ocuparea prin recrutare externă a 2000 de posturi vacante. 

Domeniile prioritare de ocupare a posturilor vacante cu tineri absolvenţi sunt: IT, statistică, econometrie, managementul proiectelor etc. 

Obiectivele strategice ale ANAF se vor realiza prin simbioza acestor două componente strategice de bază: digitalizare şi gestionarea eficientă a resurselor umane. La rândul lor, obiectivele strategice din perioada 2021 - 2024 vor contribui la creşterea accelerată a colectării veniturilor administrate de ANAF, la combaterea eficientă a evaziunii fiscale şi a concurenţei fiscale neloiale.

Înfiinţarea Şcolii de Fiscalitate

Înfiinţarea Şcolii de Fiscalitate, organizată ca centru de excelenţă în domeniul fiscal. Această structură educaţională îşi propune să atragă lectori de înalt nivel profesional şi academic în susţinerea scopului său de a livra cursuri de pregătire profesională, formare a funcţionarilor publici aflaţi la început de carieră, efectuarea de studii şi cercetare ştiinţifică în domeniul fiscalităţii, organizarea de seminarii şi comunicări ştiinţifice.

Pe de altă parte, ANAF ia în calcul realizarea unor programe comune de formare profesională a angajaţilor din sistemul fiscal împreună cu Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi, Camera Consultanţilor Fiscali, Academia de Studii Economice şi cu alte unităţi de învăţământ superior de profil. 

Un alt obiectiv al agenţiei este tranziţia spre un mediu de lucru flexibil (de la distanţă, de la sediu sau hibrid) şi preponderent digital care să permită îndeplinirea atribuţiilor utilizând sisteme de identificare digitală, inclusiv semnătura electronică. Creşterea capacităţii şi adaptabilităţii în utilizarea soluţiilor tehnologice va îmbunătăţi eficienţa şi va reduce birocraţia pe diverse paliere organizaţionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite