Exporturile companiilor din industria de apărare cresc, dar problemele rămân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romarm este una dintre cele mai mari companii din industria de apărare din ţara noastră
Romarm este una dintre cele mai mari companii din industria de apărare din ţara noastră

Majoritatea companiilor de apărare au avut în acest an creşteri de producţie, exporturi şi afaceri, dar industria continuă să se confrunte cu probleme precum active inutilizabile, tehnologii învechite, lipsa comenzilor pe piaţa internă şi îmbătrânirea personalului, potrivit Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a analizat recent activitatea companiilor din domeniu, aflate sub autoritatea instituţiei, în primul semestru - Romaero, IOR, Uzina Mecanică Orăştie, Şantierul Naval Mangalia şi filialele Romarm (Carfil, Tohan, Electromecanica Ploieşti, Arsenal Reşiţa şi uzinele mecanice Sadu, Cugir şi Mija).

„Cele mai multe dintre societăţile analizate au înregistrat creşteri ale cifrei de afaceri, volumului producţiei, exportului, precum şi ale profitului operaţional. Operatorii economici se confruntă, în continuare, cu probleme legate de existenţa unor active substanţiale care nu mai au legătură cu activitatea de producţie şi care induc costuri, tehnologii care nu au mai fost modernizate, lipsa comenzilor de pe piaţa internă, îmbătrânirea forţei de muncă, dependenţa de importuri de materii prime şi altele“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul menţionează că unele companii nu mai pot realiza produsele cerute de forţele Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, din cauza schimbării profilului cerinţelor interne, precum şi a modului de organizare şi funcţionare a industriei de apărare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite