Exploatarea resurselor de aur de la Rovina: Canadienii de la Euro Sun s-au întâlnit cu oficialii români

0
Publicat:

Euro Sun Mining, proprietara proiectului aurifer de la Valea Rovinei, a anunţat vineri că prin intermediul subsidiarei sale româneşti Samax Romania SRL a finalizat cu succes întâlnirile cu Ministerul Economiei precum şi cu Ministerul Mediului.

Proiectul  aurifer de la Valea Rovinei
Euro Sun Mining sunt proprietarii proiectului aurifer de la Valea Rovinei

La aceste întâlniri, care au avut loc în luna ianuarie la Bucureşti, directorul general de la Euro Sun, Grant Sboros, şi directorul Samax, Sorin Halga, au discutat diferite aspecte ale depunerii documentelor pentru obţinerea autorizaţiilor precum şi capacitatea Euro Sun de a sprijini aspiraţiile pe termen lung ale regiunii Hunedoara.

"Discuţiile au scos în evidenţă rolul semnificativ pe care proiectul nostru de la Valea Rovinei îl va juca în viitorul economic al României, în linie cu cerinţele prevăzute în Actul privind materiile prime critice al Comisiei Europene", a declarat Grant Sboros.

În paralel, Euro Sun a anunţat că a emis bilete la ordin convertibile cu o valoare a principalului de 125.000 de dolari. Euro Sun precizează că intenţionează să utilizeze banii strânşi pentru a finanţa licenţele miniere pentru proiectul Valea Rovinei şi pentru costurile cu capitalul de lucru în Canada şi România.

Euro Sun Mining este o companie listată la Bursa de la Toronto, care deţine dreptul de exploata resursele de aur şi cupru de la Rovina, unde ar putea fi al doilea mare depozit de aur din Europa. Proiectul Valea Rovinei este situat în judeţul Hunedoara şi constă în exploatarea a trei zăcăminte de aur-cupru pe o suprafaţă de 2.768 de hectare. Proiectul este deţinut în proporţie de 100% de Samax România, subsidiară a Euro Sun Mining. 

Compania canadiană Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold), proprietara proiectului aurifer de la Rovina, al doilea ca mărime din Europa, a încheiat un acord de redevență NSR pentru proiectul său din România, potrivit profit.ro. Prin acest acord, canadienii primesc o anumită sumă de bani în schimbul unui procent din veniturile obținute din valoarea minereului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite