Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta, INHGA avertizând că debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în creștere (4100 m3/s), astfel de debite fiind înregistrate în aval de Porțile de Fier.

Hidroelectrica dă asigurări că Porțile de Fier pot prelua viitura
Hidroelectrica dă asigurări că Porțile de Fier pot prelua viitura

Până pe 24 septembrie, la ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele fluviului Dunărea vor fi în creştere şi vor ajunge la valoarea de 8.000 mc/s, iar pe 25 septembrie la 8.500 mc/s, a informat INHGA.

Hidroelectrica a dat miercuri asigurări că amenajarea Porțile de Fier poate prelua fără probleme viitura creată de precipitațiile abundente din ultima perioadă.

Amenajarea hidroenergetică Porțile de Fier de pe fluviul Dunărea este pregătită pentru preluarea și tranzitarea viiturii create ca urmare a precipitațiilor căzute în bazinul hidrografic al fluviului și monitorizează atent evoluția fenomenelor.

Debitul estimat în perioada imediat următoare pentru zona Porțile de Fier nu este unul excepțional, ci corespunde cantitativ cu debitul mediu al lunii aprilie în anul mediu hidrologic, situație pentru care nu sunt necesare pregătiri tehnice deosebite.

După o perioadă secetoasă, în care debitul Dunării era extrem de scăzut cu câteva zile în urmă, societatea se pregătește pentru optimizarea producției și valorificarea aportului hidrologic prognozat. În plus, în această perioadă se finalizează lucrări de mentenanță planificată la centrala hidroelectrică Porțile de Fier I, lucrări care vor crește gradul de disponibilitate al hidroagregatelor.

Asigurăm publicul că Hidroelectrica monitorizează cu atenție sporită debitul fluviului Dunărea, în acest sens fiind constituit un grup de lucru la nivelul societății. Menționăm că viiturile sunt fenomene naturale frecvente, iar societatea are proceduri specifice pentru situații de urgență și un mod de acțiune prestabilit pentru diverse scenarii, personalul fiind periodic instruit în acest sens. Debitele actuale nu impun intrarea în regim de ape mari.

Exploatarea se face în conformitate cu reglementările în vigoare și a modului de colaborare statutat cu partenerul sârb.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite