DNA cere de la ASF informaţii referitoare la activitatea companiei falimentare Astra Asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA au descins şi la sediul Astra Asigurări
Procurorii DNA au descins şi la sediul Astra Asigurări

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară informaţii referitoare la activitatea companiei Astra Asigurări în perioada 2003-2015, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse apropiate ASF.

DNA spune că nu există, în acest moment, un dosar privind societatea falimentară.

Primele solicitări de la DNA au venit în urmă cu aproximativ o lună, undeva la jumătatea lunii decembrie 2015.

Procurorii au colectat date şi în mod direct de la Astra, au precizat sursele din companie.

ASF, „no comment“

Pe căi oficiale, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a confirmat, dar nici nu a negat, menţionănd doar că nu comentează informaţia.

Pe de altă parte, la solicitarea Profit.ro, reprezentanţii Biroului de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat că legea nu le permite să facă publice eventualele acţiuni întreprinse în fazele de cercetare, astfel că nu pot comenta informaţia.

Totuşi, DNA a furnizat un răspuns în ceea ce priveşte posibila existenţă a unui dosar.

„Raportat la împrejurările descrise în cererea dumneavoastră, în acest moment, persoanele la care faceţi referire nu au calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie“, a arătat DNA.

Profit.ro întrebase dacă există un dosar în care să fie implicată compania Astra Asigurări, Dan Grigore Adamescu (acţionarul majoritar) sau familia acestuia şi - dacă există - care este calitatea acestora în dosar.

Ce vor procurorii

Sursele din ASF au mai menţionat că procurorii au solicitat informaţii începând cu anul 2003. Acesta este primul an cu un exerciţiu financiar complet sub administrarea lui Dan Grigore Adamescu.

Milionarul a preluat 75% din companie în iulie 2002, de la fosta Autoritate pentru Privatizarea şi Administrarea Activelor Statului (APAPS), pentru 2,5 milioane de dolari, angajându-se să investească aproximativ 36 de milioane de dolari în compania care avea mari probleme financiare, mai arată profit.ro.

În prezent, Astra se află în lichidare, starea sa de faliment fiind confirmată de Tribunalul Bucureşti.

Decizia a fost atacată cu apel şi urmează ca o instanţă de la Curtea de Apel Bucureşti să pronunţe o decizie definitivă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite