Eurodeputatul Daniel Buda solicită majorarea subvențiilor pentru fermierii români. Motivul, piața unică și competitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul Daniel Buda a solicitat președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să armonizeze plățile pentru agricultori în întreaga UE. Buda a subliniat că, în ciuda faptului că fermierii lucrează în cadrul unei piețe unificate, există disparități substanțiale în ceea ce privește subvențiile pe hectar.

foto teanc de bani
Daniel Budă solicită majorarea subvențiilor pentru fermierii români FOTO Shutterstock

În cadrul Zilelor de Studiu ale Grupului PPE, eurodeputatul român Daniel Buda a subliniat importanța Politicii Agricole Comune (PAC) în prezența Ursulei von der Leyen. El a abordat mai multe aspecte critice, accentul fiind pus în primul rând pe convergența plăților între statele membre, transmite agrointel.ro.

Daniel Buda a subliniat în fața președintelui Consiliului European, Ursula von der Leyen, necesitatea alinierii plăților pentru agricultorii români.

„Provenind din România, am subliniat problemele legate de convergența plăților între statele membre. În ciuda faptului că operăm pe aceeași piață unică, există diferențe semnificative în subvențiile per hectar, ceea ce creează inechități între fermieri din diferite state”, a arătat Daniel Buda într-o postare făcută pe pagina sa.

Daniel Buda a subliniat, de asemenea, și necesitatea dialogului cu fermierii europeni cu privire la noua lege PAC și a abordat, de asemenea, preocupările legate de utilizarea abuzivă a insecticidelor și pesticidelor. 

În intervenția sa, europarlamentarul Daniel Buda a subliniat faptul că inplicarea fermierilor în dezbaterile PAC este un lucru extrem de important pentru buna funcționare a sistemului agricol european. 

Astfel, el susține că „Este inadmisibil ca deciziile să fie luate exclusiv de birocrați, fără consultarea celor afectați direct. Am subliniat că, în calitate de europarlamentar care vizitează frecvent ferme din Belgia, Spania, Franța și România, întâmpin dificultăți în a răspunde fermierilor care se simt neglijați în procesul decizional”.

De asemenea, Buda mai susține că finanțarea adecvată a PAC este primordială pentru agricultura la nivel național, european și mondial, iar printr-o astfel de finanțare, fermierii care își desfășoară activitatea în condiții dificile ar putea fi compensați pentru eforturile lor.

În plus, el a mai ridicat și problema calității produselor importate din state terțe care folosesc pesticide și insecticide în UE. Potrivit lui Buda, această practică face imposibilă competivitatea fermierilor europeni și trebuie adresată urgent pentru a se asigura echitatea în piața unică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite