Cum încearcă Vivre Deco să evite insolvența

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vivre Deco încearcă să evite insolvența, demarând procedura de concordat preventiv, în condițiile în care post-pandemie piața de home&deco a înregistrat o scădere medie de peste 20%.

vivre

Concordatul preventiv este un contract încheiat sub imperiul Legii nr. 381/2009 între debitor, pe de o parte, și creditorii care dețin cel puțin două treimi din valoarea creanțelor acceptate și necontestate, pe de altă parte, sub cenzura instanței de judecată, prin care debitorul propune un plan de redresare a întreprinderii sale și de acoperire a creanțelor acestor creditori împotriva sa, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de depășire a dificultății în care se află întreprinderea debitorului.

În 2020, Vivre Deco înregistra o creștere conjuncturală record de 52% a cifrei de afaceri, care a stat la baza unor planuri pentru expansiunea business-ului, însă în 2021, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, de 18% în 2021 și de 45% în primul semestru din 2022.

Vivre va beneficia de serviciile PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, divizia de restructurare a PwC România, specializată în oferirea de servicii de transformare sustenabilă și restructurare a business-urilor, care va asista compania pe parcursul procedurii de concordat preventiv.

Pentru a putea asigura transformarea modelului de business pe baze sustenabile și pentru a-și onora în continuare obligațiile față de clienți și parteneri, Vivre Deco S.A. a demarat formalitățile procedurii de concordat preventiv. Această inițiativă permite continuarea măsurilor de restructurare a business-ului în vederea redresării.

Măsuri de redresare/restructurare

În a doua jumătate a anului trecut noua echipă de conducere a luat o serie de măsuri care au ca scop crearea unui teren solid care să permită companiei depășirea acestei perioade. Printre aceste măsuri se numără:

● Ajustarea dimensiunii echipei Vivre Deco în raport cu noile condiții de piață și de business, cu un impact direct în cheltuielile salariale de minus 29% în prima jumătate a anului 2022;

● Eficientizarea cheltuielilor de marketing și promovare în contextul contractării pieței de home&deco. Astfel, costul cu activitatea de marketing și promovare a înregistrat o scădere de 35% în primul semestru al anului 2022 față de aceeași perioadă a anului anterior;

● Reducerea costurilor logistice cu depozitarea cu până la 40%, pe fondul redimensionării business-ului în noul context de piață.

Vivre Deco este deținută în proporție de 51,81% de Neogen SA, alături de Advisory Delta SRL (43,37%) și Nagy Vajda Andras Peter (4,82%). Acționarul majoritar, Neogen SA, a contribuit cu peste 2.5 milioane euro în 2022 pentru susținerea business-ului și va continua să contribuie cu încă 1 milion de euro pe parcursul acestei proceduri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite