Credit Suisse ar fi ajutat clienții din Franța să evite impozitul pe avere. Cât a plătit să scape de anchetă

0
Publicat:

Acuzată că și-a ajutat clienții să evite plata impozitului pe avere, banca elvețiană Credit Suisse plătește 238 de milioane de euro pentru a pune capăt anchetei fiscale din Franța.

Credit Suisse și-ar fi ajutat clienții să scape de plata impozitului pe avere Foto Shutterstock
Credit Suisse și-ar fi ajutat clienții să scape de plata impozitului pe avere Foto Shutterstock

Credit Suisse (CSGN.S) a fost de acord să plătească Franței 238 de milioane de euro (234 de milioane de dolari) luni pentru a soluționa un caz de fraudă fiscală și spălare de bani, în timp ce pregătește o revizuire strategică, scrie Reuters.

Acordul rezolvă o anchetă în Franța pentru a stabili dacă banca elvețiană, care încearcă să-și revină după pierderi și scandaluri, a ajutat clienții să evite plata impozitului pe averea lor.

Presupusa schemă, despre care procurorii au spus că a avut loc în mai multe țări între 2005 și 2012, a cauzat „prejudicii fiscale” de peste 100 de milioane de euro statului francez, a spus procuratura.

Banca a declarat într-un comunicat: „Acordul nu cuprinde o recunoaștere a răspunderii penale. Banca este încântată să rezolve această problemă, care marchează un alt pas important în soluționarea proactivă a litigiilor și a problemelor legate de moștenire”.

Credit Suisse va trebui să crească ușoară provizioanele rezervate pentru caz, a spus o sursă apropiată subiectului, adăugând că diferența va fi contabilizată în rezultatele trimestrului trei.

Avocații Credit Suisse au refuzat să răspundă la întrebările privind înțelegerea în instanță, unul dintre ei spunând că înțelegerea a fost cea mai bună modalitate de a „întoarce pagina”.

Acțiunile Credit Suisse au scăzut ușor după știrile despre decontare. Au revenit pentru a tranzacționa cu 1,4% mai mult până la 0915 GMT.

Una dintre băncile importante din punct de vedere sistemic din Elveția, Credit Suisse este programată să publice detaliile revizuirii sale strategice alături de rezultatele din trimestrul trei pe 27 octombrie.

Banca a părut mai dispusă să rezolve chestiunile legale sub noul șef legal Markus Diethelm, care s-a alăturat în iulie și a adoptat o abordare mai proactivă decât predecesorul său.

Probleme și în SUA

Luna aceasta a fost de acord să plătească 495 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile că a vândut greșit titluri garantate cu ipoteci în Statele Unite, cea mai recentă plată legată de gafele trecute care au afectat reputația băncii.

În iunie, banca a fost condamnată pentru că nu a prevenit spălarea banilor de către o bandă bulgară de traficanți de cocaină, în timp ce un tribunal din Bermuda a hotărât că fostului prim-ministru georgian și familia sa li se datorează daune de peste 600 de milioane de dolari din partea societății de asigurări de viață a Credit Suisse, care banca este atrăgătoare.

Un caz similar este pe rol în Singapore.

Departamentul de Justiție al SUA investighează, de asemenea, dacă Credit Suisse a continuat să ajute clienții americani să ascundă activele autorităților, la opt ani după ce banca elvețiană a plătit un acord de evaziune fiscală de 2,6 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite