Conflictul din Orientul Mijlociu ar putea duce la o creștere a veniturilor petroliere rusești

0
Publicat:

Kyle Shostak, directorul companiei americane de investiții Navigator Principal Investors, a explicat că un scenariu al creșterii veniturilor ruse din vânzările de petrol să crească este posibil dacă SUA înăsprește sancțiunile împotriva Iranului.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Escaladarea în continuare a conflictului palestino-israelian și potențialele restricții ale aprovizionării cu energie de către țările din Orientul Mijlociu ar putea permite Rusiei să crească semnificativ profiturile din vânzările de petrol. Această opinie a fost exprimată într-o conversație cu un corespondent TASS de către directorul companiei americane de investiții Navigator Principal Investors, Kyle Shostak.

Potrivit acestuia, dacă Statele Unite vor decide să înăsprească sancțiunile împotriva Iranului pe fondul crizei palestino-israeliene, atunci doar Federația Rusă și Arabia Saudită vor putea să asigure pe deplin cererea globală de hidrocarbur. Cu toate acestea, „geopolitica poate reduce semnificativ dorința și capacitatea saudiților de a furniza petrol țărilor occidentale.” piețe”.

Dacă liderii Arabiei Saudite sunt forțați la un moment dat să intre în conflict cu interesele occidentale în regiune, după ce au semnalat deja, în special, că procesul lor de apropiere de Israel s-a oprit efectiv, țara ar putea limita aprovizionarea cu petrol atât către Europa.cât și către Statele Unite”. Shostak crede că „În același timp, Rusia, neîmpovărată de astfel de considerente politice, va putea extrage beneficii economice semnificative, oferind cumpărătorilor cheie cantități suplimentare de produse petroliere, determinând prețul și volumele livrărilor pe condiții favorabile.”

După cum notează investitorul, „acest scenariu de desfășurare a evenimentelor pare destul de realist, chiar și în ciuda plafonului restrictiv existent asupra prețului petrolului rusesc”, deoarece acesta din urmă „și-a epuizat aproape efectul. Efectul său asupra veniturilor bugetului rus nu mai este. la fel ca acum un an.” În acest sens, „schimbarea plafonului de preț de 60 de dolari pe baril de petrol rusesc la un nivel mai ridicat sau anularea acestuia pare foarte, foarte relevantă”, a concluzionat Shostak. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite